Evenimentul Zilei > Politica > Mâna dreaptă a lui Dăncilă, ironii la adresa Guvernului. Fostul ministru a izbucnit după „propunerile” venite de la Bruxelles
Mâna dreaptă a lui Dăncilă, ironii la adresa Guvernului. Fostul ministru a izbucnit după „propunerile” venite de la Bruxelles

Mâna dreaptă a lui Dăncilă, ironii la adresa Guvernului. Fostul ministru a izbucnit după „propunerile” venite de la Bruxelles

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pe relația cu Bruxelles-ul, fostul ministru Victor Negrescu, lansează un atac dur asupra lui Franz Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Fostul ministru Victor Negrescu, a declarat joi, cu ironie, la Antena 3, că Guvernul a făcut ieri ceva „monstruos”, anume a implementat recomandări MCV, după ce Frans Timmermans a avertizat Executivul să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar.

„Da, a fost ceva foarte monstruos ieri, Guvernul României a aprobat Directiva privind protecția victimelor, de mult timp așteptată, pentru a implementa legislația europeană. Tot Guvernul României a aprobat Codul de conduită al miniștrilor, cerut prin MCV, și menționează dorința reprezentanților Guvernului de a nu influența actul de justiție. Deci da, ceva foarte monstruos s-a intamplat ieri, Guvernul României și-a făcut treaba și a implementat recomandările MCV. Noi avem demersuri constructive dar are și acest demers o limită dacă practic e un dialog al surzilor. Eu cred ca discutiile care se poarta de cateva saptamani reprezintă un demers care poate ajuta Romania, dar trebuie ca toti partenerii sa fie onesti si nu trebuie sa politizam”.

Acesta a vorbit și despre cererea șefului PE, Antonio Tajani, ca autoritățile române să nu-i pună obstacole Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Kovesi, mai aproape ca niciodată de șefia Parchetului UE. A treia rundă de negocieri are loc joi

 

„Ce s-a întâmplat ieri a fost oarecum surprinzător pentru cineva ca mine, un pro-european convins. Mi-am pus și eu intrebări de ce am ajuns la aceasta situatie si de ce mai ales reprezentantii de dreapta din Parlamentul European au decis sa politizeze actul de justitie si aceasta institutie a procurorului european. Cred ca aceste tipuri de actiuni, declaratii, ma refer la declaratia președintelui PE, lider de dreapta marcant, aduc deservicii acestui mecanism european. Nu ar trebui sa vorbim de persoane, ci de principii, nu inteleg de ce vorbim de persoane. Nu avem nevoie de o persoană politică”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: