Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Dacă nu se iau și averile pușcăriașilor totul este degeaba
Dacă nu se iau și averile pușcăriașilor totul este degeaba

Dacă nu se iau și averile pușcăriașilor totul este degeaba

Când cei de la ANAF ajung la domiciliul borfașilor găsesc doar telefoane mobile, treninguri și alte obiecte de imbrăcăminte

Chiar dacă anticipez că unii comentatori de pe forum o să mă ironizeze, vă informez că am primit semnale că unele comentarii ale mele sunt deja monitorizate la noua Președinție.

Poate și pentru că sunt profesor ca și noul șef al statului și dânsul nu uită de prima dragoste.

În alte condiții nu aș fi scris ce voi scrie astăzi, pentru că erau cuvinte goale, pe vremea lui Hrebenciuc, Iliescu sau Văcăroiu.

Am citit un comunicat al fostei ministrese de finanțe în care ea transmite că acțiunea de confiscare a averilor pușcăriașilor decurge în condiții dificile. Pentru că este o mare distanță în timp între anchetele parchetului, finalizarea acestora în justiție (când se întâmplă) și momentul când cei de la organele abilitate se duc să confiște.

Cu alte cuvinte infractorii, cu sentințe definitive, au timp să își înstrăineze bunurile și când cei de la ANAF ajung la fața locului găsesc doar telefoane mobile, treninguri și alte obiecte de imbrăcăminte, CD-uri folosite, autoturisme, carburanți, anvelope, ceasuri, deșeuri fier vechi, bărci lemn, cuțite, plăci inmatriculare, material lemnos, diverse scule…(inpolitics.ro)

Cu alte cuvinte, dacă este să mă iau după ce văd la televizor, din milioanele de euro furați în visteria statului nu mai ajunge aproape nimic.

Așa, cu legile astea, m-aș face și eu infractor. Stau cel mult un an la pușcărie și rămân cu tot ce am furat.

Mai ales că , în pușcărie, de când este moda cu cărțile, poate aș trăi chiar mai bine decât afară. Am auzit că acolo se găsesc de toate, dacă ești prieten cu cine trebuie și ai bani. În fond, în libertate, la catedră, nimeni nu bănuiește măcar că eu aș putea să scriu unele cărți. Dacă aș propune, mi-ar da și cu ele în cap.

Dar acolo, la pușcărie aș fi chiar un om învățat, cu studii făcute la timp și unele disponibilități să mut textele dintr-o carte în alta și să îi fac scriitori, sau savanți pe mulți dintre cei care au ajuns acolo, din motive politice, cum spun ei.

 

 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: