În lista publicată pe site-ul Curții de Conturi, instituție condusă condusă de Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului, sunt menţionate 38 de instituţii unde urmează să fie făcute verificări, printre care Administraţia Prezidenţială și Serviciul Român de Informaţii.

"Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al Curţii de Conturi pe site-ul instituţiei. Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018 – semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanţă”, precizează comunicatul Curții de Conturi.

"Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se spune în comunicat.

În semestrul al doilea din 2018, vor fi verificate 38 de instituţii, printre care: Administraţia Prezidenţială, Agenţia Naţională de Integritate, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Consiliul Concurenţei, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Consiliul Legislativ, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Ministerul Afacerilor Interne, Agenţia Naţională Antidrog precum şi Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.