Cursul valutar în Republica Moldova, 28 noiembrie. Cât costă un euro

Cursul valutar în Republica Moldova, 28 noiembrie. Cât costă un euro Sursa foto: Arhiva EVZ

Banca Națională a Moldovei a anunțat un curs de referință de 19.5488 lei pentru un euro. Față de ziua precedentă, moneda euro a crescut cu 8 bani. Care este cotația celorlalte valute.

Cursul valutar în Republica Moldova. Potrivit datelor publicate de Banca Națională a Moldovei, euro a crescut cu 8 bani, ajungând la 19.5488 lei. Dolarul american a crescut cu 1 ban, la 17.8463 lei. Aceste mișcări indică o depreciere a leului moldovenesc față de valutele majore.

Leul românesc a crescut cu 1 ban, ajungând la 3.933 lei. Hrivna ucraineană a scăzut la 0.4926 lei și rubla rusă a crescut nesemnificativ la 0.2009 lei. Leul moldovenesc s-a întărit față de hrivna și rubla, dar a slăbit în fața leului românesc.

Cursul valutar în Republica Moldova

Sursa foto: BNP

Cursul valutar în Republica Moldova

Leul moldovenesc împlinește pe 29 noiembrie 30 de ani de la punerea în curculație. În acest context, BNM organizează un eveniment de educație financiară pentru elevi și studenți.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Călătoria” cu genericul – „Drumul banilor” va începe la BNM și va oferi vizitatorilor posibilitatea de a afla cum circulă banii, sub ce formă și cum ajung în economie sau la consumatori.

Vizitatorii vor audia un scurt istoric al leului moldovenesc și vor putea să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de BNM. Totodată, vor putea admira și obiecte de artă monetară din alte țări, expuse în muzeul băncii centrale.

Vizitele vor fi gratuite

Participanții vor putea urmări o prezentare pregătită de experții BNM despre semnele de siguranță ale leului moldovenesc”, potrivit BNM.

„Sunt bineveniți copii, tineri, părinți și bunei – oricine vrea să facă o escală în cronica monetară pentru a-și extinde orizontul, dar și pentru a gusta din splendoarea artei monetare de la începuturi”, mai transmite BNM.

La intrarea în muzeu, vizitatorii vor primi un card-tichet de acces pentru participarea la excursia aniversară. Acesta va conține QR-coduri la linkuri către pagina oficială a Băncii Naționale și specificări cu alte informații utile pentru doritorii de a cunoaște istoria leului moldovenesc.

Vizitele vor fi gratuite și organizate în perioada menționată în felul următor: în zile de odihnă, conform programului de lucru al muzeului, iar în zile de lucru, luni – joi, la fiecare oră fixă de la 13:00 până la 16:00.

Vor fi constituite grupuri de 20-30 de persoane cu vârste de peste 12 ani. Elevii vor fi însoțiți de un adult, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.