Evenimentul Zilei > Politica > Cumetriile politice ale USR-PLUS. Dacian Cioloș își impune oameni controversați în posturi cheie
Cumetriile politice ale USR-PLUS. Dacian Cioloș își impune oameni controversați în posturi cheie

Cumetriile politice ale USR-PLUS. Dacian Cioloș își impune oameni controversați în posturi cheie

Doi apropiați ai lui Dacian Cioloș vin șefi la „impuse”.  Dacă la Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Administrației și Internelor, este crediat Liviu Emi Althamer pentru poziția de șef, la Sănătate, Vlad Voiculescu a impus-o pe soție, Monica Grigore Althamer, ca secretar de stat, în relația cu pacienții.

Cumetriile politice ale USR-PLUS. Iată că USR-PLUS, alianța care condamna cel mai vocal cumetriile politice ale PSD, fac tocmai același lucru.

Absolventă de teologie și limba engleză, Monica Emanuela Althamer a fost ani la rând consilier pentru pacientii diagnosticati cu afectiuni oncologice in cadrul Asociației „Dăruiește Viață”. Înainte de asta a lucrat la Asociația Magic Camp, fondată de Vlad Voiculescu, pe problemele pacienților cu boli grave.

Mult timp, s-a ocupat cu trimiterea bolnavilor cu afecțiuni grave în străinătate. Acolo erau operați sau supuși la tratamente costisitoare. Reprezentanții din țară ai pacienților cereau parandărătul pentru banii plătiți de ministerul sănătății pe celebrul formular E 112. La un spital din Germania, un astfel de trimis, se chinuia să-i explice doctorului german cum asociația trebuie să primească 10%. Culmea, doctorul, neamț din Timișoara, vorbea limba română. A certat-o pe trimisă pentru că încearcă să facă bani pentru asociație, prin parandărăt, relevă o sursă din sistemul medical german.

Cazul medicului Burnei

Mai multă lume își amintește cu celebrul ortoped Gheorghe Burnei a fost linșat prin media de sistem. Și dat pe mâna procurorilor DNA. Tribunalul Municipiului București l-a și condamnat la trei ani și jumătate cu suspendare. Motivul fiind că ar fi primit avantaje materiale de la aparținătorii pacienților operați la spitalului Marie Curie din București.

Monica Grigore Althamer era nemulțumită, potrivit surselor din Ministerul Sănătății, că doctorul Burnei, în poziția de șef al comisiei medicale în care se hotăra cine trebuie trimis în occident. El respingea multe dosare, spunând că se pot opera în țară. Profesorul de la Marie Curie se opunea în multe cazuri. Și de aici a stârnit supărarea sistemului de trimis pacienți în străinătate.

Deși nu era abilitat, DGA-ul, unde comisarul șef adjunct era Liviu Emi Althamer, a început Ancheta judiciară urmărind plicurile din cabinetul medicului bucureștean.

Surse medicale susțin că soții Althamer l-au executat pe doctorul Burnei.

DGA se amestecă și în spitale

De ce s-ar amesteca Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne în mersul lucrurilor unui spital? – se întreba atunci Mirel Curea. „Nici măcar nu se află în aria sa de jurisdicție, cunoscându-se faptul că DGA anchetează strict cazurile de corupție ale angajaților MAI. Dar profesorul Burnei nu are nicio tangență cu MAI.”

Procurorii de la Direcția Generală Anticorupție au mers pe firul acestei povești a camionului cu tablă veche, casată, scoasă din Sidex și oferită drept sponsorizare unui ONG condus de fosta soție a lui Alexe, care de doi ani lucra la proiectul unei mini grădini zoologice. De  la DGA, dosarul a fost livrat către DNA, din cauza numelui cu rezonanță a ministrului Mediului. Această structură din ministerul de Interne care are atribuții de poliție judiciară este condusă tocmai de ofițerul Liviu Emi Althamer, directorul împuternicit al DGA, scrie newstandard.news.