Evenimentul Zilei > Social > Cum se schimbă școala din toamnă. Noi reguli pentru elevi. Ce trebuie să știe părinții
Cum se schimbă școala din toamnă. Noi reguli pentru elevi. Ce trebuie să știe părinții

Cum se schimbă școala din toamnă. Noi reguli pentru elevi. Ce trebuie să știe părinții

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a prezentat, miercuri, mai multe variante care ar putea intra în vigoare din toamnă, odată cu începerea noului an școlar. El a explicat și ce ipoteze sunt luate în calcul în acest moment.

Printre măsurile luate în calcul se numără „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”.

Ministrul a mai spus că masca va fi obligatorie în continuare în unităţile de învăţământ, indiferent dacă elevii sunt sau nu vaccinaţi, cât şi respectarea distanţării sociale adecvate, normele de igienă şi aerisirea sălilor de curs.

În plus, este luată în considerare şi ipoteza ca în cazul în care apar infectări cu COVID-19 într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în sistemul de învăţare online, iar cei vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică, anunță newsbv.ro.

Masca obligatorie în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu

„Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați. Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. Rămân în vigoare, de asemenea, normele de distanțare și igienă, dar și discuții cu părinții în vederea testării împotriva noului coronavirus, având în vedere că aceștia s-au opus vehement în trecut unei astfel de măsuri…

De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri. Testarea a avut drept factor limitativ acordul părinților. Vom discuta inclusiv despre importanța testării pentru a sensibiliza părinții pentru a-și da acordul pentru testare”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Vineri va avea loc o întâlnire la Guvern între premierul Florin Cîțu, miniștrii Educației și Sănătății și alți responsabili guvernamentali pe tema regulilor pentru noul an școlar.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: