Grecia redeschide de mâine universitățile, sălile de fitness, spațiile de antrenament, dar și tavernele și cafenelele, aceste măsuri făcând parte din noile etape de relaxare a restricţiilor impuse pe durata pandemiei în această țară. De asemenea, de luni, 25 mai, studenții sunt rechemați la ore, în sălile de clasă și laboratoare. De asemenea, populația va putea din nou să frecventeze sălile de fitness și spațiile de antrenament dar și tavernele, terasele, beach-bar-urile și cafenelele.

Acest moment e așteptat cu nerăbdare de întreaga populație a țării. În primul rând, rațiunea este una economică. Această ramură a industriei ospitaliere numără peste 110.000 de firme şi, cumulat, însumează peste 450.000 de locuri de muncă. Al doilea motiv ține de apetența grecilor pentru recreere și distracție, atât de specifică vieții grecilor, care dă culoare vacanțelor vizitatorilor străini.

Pentru că riscul epidemiologic nu a trecut, autoritățile elene au luat o serie de măsuri de securitate sanitară şi distanţare fizică pentru a reduce riscul de răspândire a virusului.  Astfel deși terasele și restaurantele sunt, cele mai multe, în spații deschise, s-a reglementat o distanță mai mare între mese, un număr maxim de șase persoane la o masă, personal care trebuie să poarte măști şi mănuși, dozatoare cu biocid pentru toți clienții.

Sursa: RADOR