Cum să te hidratezi în zilele de căldură. Un aliment la fel de bun ca apa, consumat la tot pasul în România

Cum să te hidratezi în zilele de căldură. Un aliment la fel de bun ca apa, consumat la tot pasul în România Căldură. Sursa foto: Arhiva EVZ

În perioadele de căldură extremă trebuie să ne hidratăm corect pentru a preveni eventualele stări de rău sau alte disconforturi. Așadar, este important să știți că consumul de iaurt este la fel de bun ca apa în ceea ce privește eficiența pentru organism, fiind recomandat în aceste condiții.

Prin urmare, s-a constatat că acest aliment e la fel de hidratant pentru organism ca o cană de apă. De asemenea, beneficiile sale asupra sănătății sunt multiple.

De ce să consumi iaurt în zilele de căldură extremă

Iaurtul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce nivelul de colesterol și de menține o sănătate intestinală optimă.

Consumul regulat de iaurt nu numai că ajută la menținerea greutății corporale, dar și la reducerea riscului de infecții vaginale și osteoporoză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest aliment mai este cunoscut și pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți aspectul pielii și al părului, precum și de a promova sănătatea dentară.

Iaurt

Iaurt. Sursa foto: Dreamstime.com

Conform cercetărilor, consumul unei porții de iaurt este la fel de eficient pentru hidratarea organismului ca și consumul unei cantități similare de apă, ceea ce îl recomandă în mod special în zilele caniculare de vară.

Alimentul are o mulțime de vitamine

Pe lângă toate acestea, iaurtul este și o sursă bogată în calciu și magneziu, două minerale esențiale pentru sănătatea osoasă și generală. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care îl fac un aliat valoros pentru corpul nostru.

O porție de iaurt are un impact semnificativ asupra sănătății noastre, deoarece ne apără împotriva unor boli grave, cum ar fi ulcerele peptice, care, dacă nu sunt tratate adecvat, pot duce la cancer gastric.

Hidratare

Hidratare. Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, acest aliment este un ajutor valoros în ameliorarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv.

Mai mult, datorită probioticelor pe care le conține, iaurtul poate reduce în mod considerabil frecvența atacurilor de astm. Consumat regulat de iaurt, acesta poate diminua episoadele de tuse și senzația de constricție în piept la persoanele afectate de astm, potrivit Fanatik.