Evenimentul Zilei > Politica > Cum s-au trezit românii cu pensiile și salariile tăiate fără să știe. Executivul condus de Florin Cîțu, acuzat de tactici perfide
Cum s-au trezit românii cu pensiile și salariile tăiate fără să știe. Executivul condus de Florin Cîțu, acuzat de tactici perfide

Cum s-au trezit românii cu pensiile și salariile tăiate fără să știe. Executivul condus de Florin Cîțu, acuzat de tactici perfide

Un fost premier al României a acuzat actuala guvernare și pe prim-ministrul Florin Cîțu că au dus țara într-o situație economică foarte proastă.

Victor Ponta, fost premier al României, acuză Executivul condus de premierul Florin Cîțu că a apelat la o tactică perfidă. Nu s-au mai tăiat salariile și pensiile, așa cum s-a întâmplat pe vremea guvernării lui Emil Boc, ci au crescut prețurile la carburanți, alimente și energie.

Victor Ponta acuză Executivul de tactici viclene

„O să vedeți ce în 2023. Nici nu știm cine va candida la prezidențiale în 2024. Se duce la Bruxelles, sau unde o merge. La Cluj câștigă tot Boc, la Oradea tot Bolojan. Dar aici nu știu. În 2013 chiar am făcut treabă bună. Eu cred că 2021 era anul ideal de muncă. Opoziția nu s-a pregăit să sară la gât. Eu nu înțeleg de ce candidează Orban acum la șefia PNL. Ce se întâmplă cu școala, cu spitalul? Nu a preocupat pe nimeni. Eu l-am întrebat pe Arafat cum e cu al treilea vaccin? A spus că încă nu s-a decis.

S-au tipărit foarte mulți bani. Rezultatul are o inflație uriașă. E o criză foarte mare de resurse. Noi din ce trăim? Împrumutul…la un moment dat o să se termine și ăla. Când îi spui omului că energia electrică e de 4 ori mai scumpă…Benzina s-a scumpit și ea. E o realitate această inflație. Nu s-au mai terminat pensii și salarii, dar se vede când poți cumpăra din ce în ce mai puțin”, a declarat Victor Ponta la România TV.

„E primul an, după 2012, când nu cresc deloc salariile, pensiile, alocațiile”

Despre situația economică vorbea Victor Ponta și în urmă cu trei săptămâni. „Rezultatul final al acestei manipulări este că vom suferi cu toții, cu foarte multe datorii și mai săraci decât atunci. Și ministrul, care ar trebui să ne umple de bani, a venit tot pe fondul acelor proteste. N-ar putea să facă, totuși, și el ceva? Între timp, e primul an, după 2012, când nu cresc deloc salariile, pensiile, alocațiile, în schimb cresc datoriile și prețurile. Când vor începe să vină facturile la curent și gaze… vom suferi cu toții.

Cineva va plăti, dar nu știu cine că nu ne putem ține copiii în țară să plătească datoriile. Cîțu e foarte ocupat să-l bată pe Orban. Să-l bată odată și să se ocupe de guvernare. Trebuie să guverneze, nu doar să-l bată pe Orban”, afirma fostul premier.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.