Cum pot studenții să stea în chirie la prețuri rezonabile. Trucuri pentru a reduce facturile la utilități

Cum pot studenții să stea în chirie la prețuri rezonabile. Trucuri pentru a reduce facturile la utilități Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dacă sunteți studenți și vreți să locuiți în chirie, este extrem de important cum alegeți apartamentul. Această decizie poate face diferența când vine vorba despre facturile la utilități. În plus nu acceptați să plătiți chirie fără să aveți la mână un contract scris.

Cu toții știm că nu este deloc ieftin pentru un student să stea în chirie, mai ales într-un centru universitar. Există însă câteva trucuri pentru a mai reduce cheltuielile.

În primul rând, dacă vreți să plătiți mai puțin, primul pas este să vă găsiți un coleg cu care să împărțiți chiria. Pot fi și mai mulți dacă apartamentul are trei sau patru camere. Înainte de a încheia un contract este important să întrebați proprietarul ce este inclus în chiria lunară. Dacă alegeți să locuiți în același apartament cu proprietarul (n.r. în termeni populari în gazdă) puteți să reduceți mult din cheltuieli. Sunt persoane care oferă o cameră din locuința proprie la un preț rezonabil care include și utilitățile.

Alegeți cu atenție

Dacă doriți însă un apartament în care să locuiți cu prietenii trebuie să fiți atenți la anumite detalii. Dacă blocul este izolat, atunci veți plăti facturi mai mici la încălzire. De asemenea, dacă locuința este luminoasă și orientată spre soare, acest lucru va reduce din costurile cu încălzirea și curentul. Ar fi ideal ca apartamentul să aibă o centrală proprie pentru că atunci puteți controla consumul de gaz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă apartamentul este într-un bloc racordat la sistemul public de încălzire ar fi bine să verificați înainte care sunt costurile la întreținere. În plus, în acest caz, este bine să alegeți un apartament care nu este la ultimele etaje, deoarece pot fi probleme cu presiunea apei.

Verificați locuința

Un alt aspect important este modul în care este utilat apartamentul. Dacă instalațiile sunt noi, este puțin probabil să mai fie nevoie și de alte investiții sau să apară defecțiuni care să necesite costuri suplimentare. Verificați întotdeauna dacă geamurile se închid bine ca să nu aveți pierderi de căldură pe timp de iarnă. O bucătărie utilată complet poate scădea costurile, deoarece veți putea găti acasă.

Nu în ultimul rând, nu acceptați să plătiți chirie la mica înțelegere. Este important să aveți un contract de închiriere. Citiți-l cu atenție înainte să îl semnați. Dacă nu aveți la mână un document, proprietarul vă poate cere oricând să părăsiți locuința, potrivit rol.ro.