Evenimentul Zilei > Economie > Cum arată noua Dacia Duster. Surpriză pregătită întregii lumi. Foto &VIDEO
Cum arată noua Dacia Duster. Surpriză pregătită întregii lumi. Foto &VIDEO

Cum arată noua Dacia Duster. Surpriză pregătită întregii lumi. Foto &VIDEO

Peste câteva zile, reprezentanţii Dacia vor prezenta o mică schimbare de design a SUV-ului Duster, care are rolul de a-i susține atractivitatea până în 2024 şi care include un sistem de infotainment actualizat.

Cum arată noua Dacia Duster. Surpriză pregătită de români. De asemene, modelul va putea fi comandat cu transmisia automată EDC. Au fost adăugate câteva tușe în partea frontală, iar blocurile optice – asemănătoare cu cele deja existente pe modelele Dacia Logan și Dacia Sandero – vor fi înglobate mai armonios.

Presa franceză anunţă că a treia generație Dacia Duster va ajunge pe piață în 2024. Practic, ea va reprezenta un frate mai mic al modelului Bigster, care poate fi cumpărat în 2025. Jurnaliștii l`Argus au numit lansarea de peste trei ani a noii generații Dacia Duster o adevărată „revoluție”.

Marele plus pentru Dacia Duster 3

Dacă informațiile jurnaliștilor francezi sunt corecte, Duster 3 va fi «regele schimbării», adică o dovadă solidă a programului Renaulution prezentat de șeful grupului francez, Luca de Meo.

„Denumit intern P1310, SUV-ul Dacia Duster 3 va fi asamblat pe platforma CMF-B a grupului Renault, aceeași utilizată acum în cazul Sandero și Logan. Grație noii baze tehnologice, mașina va putea fi dotată, pe lângă motoare convenționale alimentate cu benzină, cu sisteme de propulsie hibride sau chiar hibride cu încărcare la priză (PHEV).

Dacia Bigster

 

În privința acestei ultime variante de propulsie, francezii încă își evaluează opțiunile în încercarea de a menține prețul cât mai redus. Cert este că a treia generație Duster nu va avea propulsoare diesel, iar printre motoarele alimentate cu benzină se va regăsi și un complet nou 1.2 TCe căruia îi poate fi atașat un motor electric.

Câte persoane poate transporta Dacia Duster 3

În privința designului, viitorul Duster 3 va împărți majoritatea caracteristicilor cu Bigster. De altfel, informațiile aflate de jurnaliștii francezi până în prezent sugerează faptul că, având aceeași bază tehnologică (CMF-B) – în cazul Bigster cu o extindere mai mare a consolei din spate (la fel ca în cazul Sandero – Logan), o parte frontală aproape identică și aceleași echipamente de comandă și control, ambele viitoare SUV-uri Dacia vor semăna izbitor.

În speță, Bigster va fi o variantă alungită a lui Duster astfel încât primul să poată găzdui șapte persoane în timp ce al doilea doar cinci.

Înfrățirea dintre Duster 3 și Bigster este justificată și dacă avem în vedere intenția Renault de a menține prețul ambelor modele Dacia cât mai redus. Și, dacă avem în vedere că despre Duster încă nu se știe clar dacă va avea sistem de propulsie plug-in hybrid, o utilizare a acestuia pentru Bigster pare o soluție logică”, arată jurnaliştii de la lifenews.ro.