Cum a reușit Victor Ciutacu să scape de sărăcie

Cum a reușit Victor Ciutacu să scape de sărăcie

Victor Ciutacu a dezvăluit în premieră primi pași pe care i-a făcut în presă și cât de greu i-a fost după terminarea facultății.

Prezentatorul de la România TV a adus în discuție, printre altele, și unele aspecte legate de istoricul familiei. Prezentatorul a abordat și perioada în care a fost consilierul ministrului Ovidiu Mușetescu.

Victor Ciutacu, despre începutul carierei de jurnalist

Absolvent al Universității Politehnica în București, Victor Ciutacu a profesat în perioada 1993-1995 ca jurnalist la ziarul Meridian. După care, din 1995 a început să lucreze în cadrul departamentului politic al ziarului Curierul Național.

„Nu știu dacă neapărat jurnalismul politic m-a scos din foame. Dar, într-adevăr, la momentul în care am ajuns inițial la „Meridian” la sport și ulterior la „Curierul Național” eram cu doi copii, tânăr căsătorit, terminasem facultatea atunci, în 1995, n-aveam două linguri și două furculițe la fel, n-aveam două farfurii la fel și stăteam într-o garsonieră de 100 de dolari pe lună chirie, undeva la Poarta 4 la Faur”, a declarat Victor Ciutacu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Victor Ciutacu, despre începutul carierei de jurnalist

sursa: Facebook Victor Ciutacu

A absolvit Universitatea Politehnica

Cât despre partea financiară a meseriei, Ciutacu a evidențiat că jurnaliștii nu erau plătiți prea bine la începutul anilor 1990. Stabilitatea financiară a cunoscut-o pe vremea când a lucrat ca și consilier al ministrului din guvernarea Năstase, Ovidiu Mușetescu.

„Au fost mulți ani grei din punct de vedere financiar. Se plătea prost în presă la vremea respectivă cum se plătește și astăzi. A fost un intermezzo pe care l-a făcut Vântu dar a trecut și vraja aia. Din foame pot să spun că am început să ies de-adevăratelea în momentul în care am ajuns consilier de ministru, nu când m-am consacrat ca ziarist.

Când eram la Adevărul, așa-zisul urmaș al domnului Cristian Tudor Popescu, slăvit fie-i numele-n veci – eram în semifoame. Când mi-a făcut vânt domnul Popescu pe scări, împreună cu domnul Tinu și am ajuns consilier de ministru dintr-o întâmplare și dintr-un gest de mare bun simț al unui om care s-a dus, Ovidiu Mușetescu. Acolo am început să ies din foame. A fost prima dată când nu m-a interesat ziua de salariu” a precizat Ciutacu în emisiunea „40 de întrebări”.

Victor Ciutacu, despre Guvernul Ciolacu: „A dat iar cu mucii-n fasole”. Ce l-a enervat pe jurnalist

Victor Ciutacu. Foto: EVZ

Vicotor Ciutacu, lider de audiență cu „Punctul culminant”

În prezent, Victor Ciutacu prezintă emisiunea Punctul culminant, la România TV, o emisiune pe care o moderează din 2019 și care în prezent este lider de audiență. În martie 2013, prezentatorul a părăsit grupul Intact Media Group (A3) și s-a angajat la România TV.