Evenimentul Zilei > Social > Cum a încercat un șofer român să păcălească polițiștii. S-a ales cu o amendă de aproape 3 milioane de euro
Cum a încercat un șofer român să păcălească polițiștii. S-a ales cu o amendă de aproape 3 milioane de euro

Cum a încercat un șofer român să păcălească polițiștii. S-a ales cu o amendă de aproape 3 milioane de euro

Ofițerii vamali din Dijon, Franța, au sancționat un șofer român care a pretins că transportă fructe și legume. Aceștia au descoperit cu ce se ocupa, de fapt, bărbatul când au controlat camionul.

Ofițerii vamali din Dijon, Franța, au verificat, la sfârșitul lunii trecute, un camion înmatriculat în Spania, pe A31, în zona de odihnă Gevrey-Chambertin. Șoferul român le-a spus că transportă fructe și legume din Spania în Germania, dar realitatea era alta.

Autoritățile au găsit în camionul lui 13 sacoșe din rafie care conțineau pungi termosigilate umplute cu plantă de canabis. La scurt timp, ei au descoperit și alte 21 de pungi termosigilate ascunse sub scaunul șoferului. În total, au pus sub sechestru 289,56 kg de canabis, cu o valoare estimată de 2.895.600 de euro.

Șoferul român a fost condamnat la 2 ani de închisoare și a primit o amendă de 2.895.600 de euro, scrie Le Journal du Centre.

Un șofer de TIR, condamnat la cinci ani de închisoare

Un alt șofer român de TIR a fost condamnat, în Franța, la cinci ani de închisoare cu executare și la plata unei amenzi de aproape un milion de euro, după ce a fost prins că transporta droguri. Acesta a primit și o interdicție de intrare pe teritoriul francez timp de 10 ani.

Decizia a fost luată de Tribunalul Penal din Cahors pentru deținerea și transportul unor substanțe interzise, în speță cannabis. Șoferul are 38 de ani și locuiește în România. Acesta deține o firmă de transport de mărfuri.

Autoritățile au găsit droguri în saci negri. Ele erau ascunse printre paleții de prosoape de hârtie pe care șoferul îi transporta pentru o rețea de hypermarketuri. În total, oamenii legii au descoperit 381 de kilograme de praf de cannabis.

Șoferul român a fost condamnat la cinci ani închisoare cu detenție continuă, a primit o amendă de un milion de euro, dar și interdicția de a mai intra în următorii 10 ani pe teritoriul francez pe 10 ani. Oamenii legii i-au fost confiscat camionul și remorca în care transporta marfă, dar și 940 de euro, bani ascunși în vehicul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: