Evenimentul Zilei > International > Cum a fost BATJOCORITĂ armata americană în timpul lui Obama
Cum a fost BATJOCORITĂ armata americană în timpul lui Obama

Cum a fost BATJOCORITĂ armata americană în timpul lui Obama

În cei opt ani de mandat, președintele Obama a transformat US Army într-un uriaș teren de aplicare a aberațiilor Corectitudinii Politice.

Fostul președinte Barack Obama a dorit să impună schimbări masive în rândurile armatei, de la aprobarea ca femeile să poată ocupa toate posturile combatante la permisiunea de manifestare liberă a transsexualilor, inclusiv portul uniformei socotite potrivită sexului adoptat, astfel că puteau fi văzuți „domni” generali cu fustă.

Însă Corectitudinea Politică din rândul US Army a depășit chiar și aceste limite frizând grotescul.

Iată cele mai aberante 7 exemple, așa cum au fost ele selectate de The Daily Caller:

1. Regulamentul interzice criticarea pedofiliei.

Un regulament al US Army din 2012 ordona militarilor să nu facă comentarii răutăcioase la adresa talibanilor sau să critice practicarea pedofiliei în Afganistan.

Regulamentul sugera de asemenea că eșecul Occidentului de a înțelege cultura din Afganistan a fost una din cauzele valului de atacuri venite chiar din partea unor militari afgani la adresa aliaților săi americani. Doar în 2012, s-au înregistrat 63 de morți în rândurile trupelor americane, în urma unor astfel de atacuri.

Potrivit unei schițe a documentului, publicată de Wall Street Journal, regulamentul le ordona trupelor să înceteze „pledoariile pentru drepturile femeilor”, „criticile la adresa pedofiliei” sau orice alte critici „legate de islam”.

Însă ordinul de a nu mai condamna pedofilia nu s-a limitat la regulamentul din 2012. New York Times a scris că în 2015 trupelor li s-a ordonat să ignore cazurile de pedofilie și de agresiuni sexuale – chiar dacă acestea au loc în bazele americane.

2. Biblia nu respectă diversitatea.

În decembrie 2014, US Army l-a pedepsit pe capelanul Joseph Lawhorn pentru că a printat și împărțit versete din Biblie în cadrul cursurilor sale de prevenire a sinuciderilor. Deși orele sale au fost foarte bine primite, un soldat s-a plâns unui ONG, cerându-i să intervină. Colonelul David Fivecoat l-a pedepsit pe capelan pentru că ar fi violat doctrina militară și i-a ordonat să nu mai vorbească de Biblie, deoarece aceasta ar însemna un atac la adresa diversității.

3. O bază aeriană a interzis urarea: „O zi binecuvântată!”

În martie 2015, baza aeriană Robins din Georgia a interzis urarea „O zi binecuvântată!”, după ce un pilot ateu s-a plâns că expresia îi impunea să creadă că o forță superioară poate afecta modul în care decurg lucrurile într-o zi. Alți 10 piloți s-au alăturat protestului.

Vechea urare a fost înlocuită cu „O zi frumoasă!” Însă, cum reacția presei și a rețelelor de socializare a fost atât de puternică, conducerea bazei a trebuit să revină la vechea urare.

4. Elevii militari obligați să poarte pantofi roșii cu toc.

În aprilie 2015, elevii școlii de cadeți în rezervă de la Universitatea din Arizona au declarat că au fost obligați să poarte pantofi roșii cu toc ca parte a programului universitar „Mergi o milă în pantofii ei”. Acest program dorea să atragă atenția asupra violenței sexuale la care sunt supuse femeile. Deși participarea la eveniment era anunțată ca voluntară, totuși cadeții au declarat că au fost amenințați că vor suferi repercusiuni dacă se sustrag de la acțiune.

5. Declarația de Independență promovează sexismul.

Potrivit unui „curs despre sexism” aprobat de Pentagon, în 2015, Biblia, Constituția Statelor Unite și Declarația de Independență sunt numite „influențe istorice care favorizează perpetuarea sexismului”.

Cursul, elaborat de Defense Equal Opportunity Management Institute, afirma că Biblia este plină de pasaje ce pot fi considerate ca discriminatorii din punct de vedere sexual, iar Declarația de Independență vorbește numai despre „bărbați” nu și despre „femei”.

6. Comportamentele sexuale tradiționale sunt un exemplu de privilegiere a masculului.

În noiembrie 2016, Daily Caller a intrat în posesia unei lecții de pregătire a Marinei în domeniul violenței domestice, care afirma că agresorii se folosesc de privilegiul de mascul, invocând „comportamentele sexuale tradiționale”.

„Aveam de gând să mă înrolez în Marină, să scap de tot acest rahat din colegiu și să-mi servesc țara, dar asta mă face să mă gândesc de două ori. Este chiar atât de rău sau este doar o întâmplare?”, se întreba pe Reddit unul dintre participanții la curs.

7. Capelan dat afară pentru că a predat învățătura Bibliei despre sexualitate.

Wes Modder, capelan în Marină, care a trecut în rezervă în 2016, declara într-un interviu că armata a devenit în mod deschis ostilă față de creștinism, iar întâmplările prin care a trecut el stau mărturie.

„Dacă ești creștin și intri azi în armată, îți va fi foarte greu.”

Marina a încercat să-l dea afară pe Modder după ce un ofițer, care era și activist pentru drepturile persoanelor gay, a încercat să-l atragă în discuții despre homosexualitate și căsătoriile între persoane de același sex.

După ce i-a răspuns din perspectivă biblică, Marina l-a dat afară. Abia după ce Modder a luat legătura cu un grupul First Liberty, care apără libertatea religioasă în America, a putut să treacă în rezervă cu toate drepturile.