Evenimentul Zilei > Justitie > Cultură cu droguri la Opera Națională Română din Iași. Apar nume grele
Cultură cu droguri la Opera Națională Română din Iași. Apar nume grele

Cultură cu droguri la Opera Națională Română din Iași. Apar nume grele

Jurnaliştii cotidianului Bună Ziua Iaşi anunţă că în urma percheziţiilor desfăşurate recent la Opera Națională Română din Iași, procurorii DIICOT au descoperit droguri la una dintre angajate.

Cultură cu droguri  la Opera Națională Română din Iași. Apar nume grele. Conform sursei citate, în prim-plan apar „mai multe grame de stupefiante dosite printre lucrurile unei femei, personaj-cheie în anchetă”. Este vorba despre M.M., fiica vitregă a asistentului de regie C.M., asupra căreia a fost găsit canabis.

Cultură cu droguri la Opera Națională Română din Iași

Respectiva apare în dosar în legătură cu modul în care firmele Tustream SRL și Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, printre care şi fabricarea unor decoruri pentru Opera din Iași.

„La 1 martie 2021, procurorii au descins peste Beatrice Rancea, aceasta în calitate de manager al ONRI, fiind vizată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei.

De asemenea, au fost făcute percheziții inclusiv la celebrul designer Doina Levintza, cea care a creat costume pentru artiști. Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)”, arată bzi.ro.

Potrivit Codului de procedură penală, inculpatul „trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat”.

Deceniu de acuzaţii pentru Rancea

De asemenea, el trebuie „să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

„Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”, mai prevede legea.

Conform bzi.ro, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave de peste 10 ani. Percheziţiile DIICOT de la 1 martie sunt considerate de jurnaliştii locali „o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu”.