Un milionar român ştie cum a fost prins Florian Tudor, interlopul celebru în Mexic. Cornel Tăbăcaru are afaceri în Costa Rica, dar este şi un fin cunoscător al realităţilor din Mexic, astfel că a intrat în posesia unor informaţii din culisele operaţiunii care a dus la arestarea celui supranumit Rechinul. Evenimentul Zilei a oferit publicului clipul video din momentul arestării interlopului român. 

Un milionar român ştie cum a fost arestat Florian Tudor, interlopul celebru în Mexic

Dezvăluirile despre mafiotul acuzat că ar conduce o grupare mafiotă în Cancun au fost lansate în cadrul emisiunii Subiectiv, la Antena. „Rechinul ceruse de foarte multe ori audienţă. Voia să meargă la procurorul general şi să facă denunţuri împotriva unor personalităţi din conducerea statului, vizavi de fenomenul de corupţie.

A fost atras într-o capcană şi i s-a zis: «Da, vii, s-a aprobat audienţa.» Eu vin cu fapte, nu cu ce am citit în ziare azi. L-au atras într-o capcană şi acolo în hol, au sărit pe el, l-au imobilizat.

El venise împreună cu avocatul, crezând că mai poate face ceva. Şi atenţie, fără glumă, aşa mi s-a spus şi credeţi-mă, Costa Rica este în circumscripţia, ca să glumim puţin, a ambasadei şi a autorităţilor mexicane.

Oamenii fideli au încercat să-l salveze

Avocatul s-a îmbrâncit şi el niţel. De ce? Crezând că poate să îl împingă la ușă și ăsta să fugă. Nu e glumă. Unul dintre polițiști a făcut același lucru în același sens, că poate să îl împingă până la ușă și ăsta să fugă. Așa l-au arestat.

Cornel Tăbăcaru

Pe nimeni nu interesează clonarea, cardurile, ce afaceri are într-o filieră atât de complicată şi cum a făcut el cu banii.  Este vorba despre ultimul ordin al preşedintelui Joe Biden, cu privire la traficul de persoane.

Este extrem de sever şi la presiunile americanilor, şi o spun în gura mare şi răspund pentru asta, mexicanii n-au avut încotro. L-au făcut pachet deocamdată, de pus la cutia poştală”, a precizat Cornel Tăbăcaru la Antena 3.

Rechinul era vânat din martie

Pe numele lui Florian Tudor exista un mandat de arestare în lipsă emis încă din martie 2021. Alături de el au fost reţinuţi avocatul său şi un agent al Ministerului Public Federal. Ambii au încercat să împiedice încătuşarea.

Arestarea a fost făcută în sediul Parchetului General din Mexic. Despre cel ale poreclit El Tiburon (Rechinul) se ştie că a fost arestat şi eliberat în 2019 şi se bănuieşte că ar fi făcut afaceri cu celebrul traficant de droguri El Chapo.

Craioveanului Florian Tudor i-au fost blocate conturile în operaţiunea Caraibe, care a avut ca obiectiv destructurarea reţelei desfăşurată în perioada în care românii veniţi în scop turistic la Cancun au început să fie sechestraţi de poliţie pe aeroport.

Prejudiciul provocat de gruparea condusă de interlop este estimat la 1,2 miliarde de dolari. Rechinul este este acuzat de coordonarea unei vaste rețele specializate în clonare de carduri și spălare de bani. Pe numele său există şi acuzaţii legate de traficul de persoane.

Acesta este momentul în care Rechinul a fost reţinut de oamenii legii.