CTP are pagină de Facebook

CTP are pagină de Facebook

În urmă cu şase ore, scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi-a încălcat o promisiune mai veche: convins de un alt coleg de breaslă, şi-a creat propria pagină de Facebook.

În numai şase ore de când a fost lansată, pagina care îi poartă numele a primit 3.907 "Like", iar postarea de bun-venit a strâns nu mai puţin de 235 de comentarii.

Iată cum este salutată comunitatea virtuală Facebook de către CTP, care spune despre sine că este un om al condeiului:

"Sapa-n condei, pixul în pixel

Ne puteți urmări și pe Google News

Ani de zile îi uimeam pe vizitatorii biroului meu prin lipsa computerului. Astăzi, sunt pe internet, dar editorialele tot cu pixul mi le scriu.

Şi acum, cu pixul transformat în pixel, iată-mă pe Facebook. Printre argumentele pe care Claudiu Pândaru le-a folosit ca să mă convingă e unul puternic: cei care se exprimă pe Facebook sunt oameni de mai bună calitate decât cei de pe forumurile site-urilor de ziar. Recunosc, tentaţia de a scăpa de cretinetzi şi netanderthali e mare.

Ceea ce nu înseamnă că n-ar fi necesar ca pe lângă butonul LIKE, care înţeleg că există, să fie la dispoziţia cititorilor subsemnatului şi un buton DISLIKE".

Intersantă este şi alegerea lui Cristian Tudor Popescu pentru fotografia de pagină. Este vorba despre o captură foto din filmul lui Emir Kusturica, "Pisica albă, pisica neagră", completată de mesajul: "This is the beginning of a beautiful friendship" / "Acesta este începutul unei frumoase prietenii".

Luni, o altă persoană publică s-a alăturat comunităţii Facebook. Prezentatoarea Ştirilor ProTv, Andree Esca, a strâns pe pagina sa oficială 19.377 "Like" şi are postate doar două mesaje.

CITIŢI ŞI: Andreea Esca şi-a făcut cont de Facebook. Află ce a determinat-o să facă acest gest