Evenimentul Zilei > Actualitate > CSMS Iași, de la faliment la participarea în premieră, în cupele europene
CSMS Iași, de la faliment la participarea în premieră, în cupele europene

CSMS Iași, de la faliment la participarea în premieră, în cupele europene

CSMS Iași va participa în premieră în cupele europene, drept obținut la finalul acestui sezon al Ligii I. Moldovenii au trecut peste un moment delicat - pericolul falimentului - și au câștigat play-out-ul campionatului intern.

CSMS Iași va lua startul în sezonul viitor al Ligii Europa, în turul al doilea preliminar. Este o performanță obținută în premieră de echipa din Copou, care a reușit în ultima etapă a play-out-ului campionatului intern să le ia fața celor de la CS „U” Craiova și să câștige play-out-ul Ligii I. Clubul ieșean a depășit momentul delicat de la finalul sezonului, atunci când falimentul părea iminent, după suspendarea din funcție a primarului Gheorghe Nichita. Rămasă fără fonduri, CSMS părea să aibă soarta pecetluită, moment în care președintele Florin Prunea a amenințat că pleacă. Lucrurile s-au remediat, iar elevii lui Nicolo Napoli au bifat calificarea în Europa.

Marți, oficialii „alb-albaștrilor” s-au întâlnit cu reprezentanții comunității locale, Primăria Iași și Consiliul Local. „Mulțumesc domnului primar Mihai Chirica și membrilor Consiliului Local și vă invit la meciurile din Europa League. Vă asigur că va fi o sărbătoare, a spus fostul component al „Generației de Aur”. Prunea și Napoli și-au prelungit contractele și vor activa la Iași și în stagiunea viitoare.