Evenimentul Zilei > Justitie > CSM verifică dacă Ana Maria Pătru a fost victima unor presiuni de tip „poliție politică”
CSM verifică dacă Ana Maria Pătru a fost victima unor presiuni de tip „poliție politică”

CSM verifică dacă Ana Maria Pătru a fost victima unor presiuni de tip „poliție politică”

Membrii Inspecţiei Judiciare a CSM s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări, in rem, în legătură cu afirmaţiile fostei şefe a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru (foto), care a afirmat că procurorii DNA Ploieşti i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, potrivit Agerpres.

Pătru a fost trimisă în judecată pentru că ar fi luat mită în schimbul atribuirii de contracte preferenţiale firmei SIVECO, susțin procurorii DNA în rechizitoriu. Într-un interviu pentru EVZ, aceasta a declarat că procurorii i-ar fi propus, prin intermediul avocatului, să facă denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea şi a lui Sebastian Ghiţă, în schimbul unor facilități juridice. Pătru a mai spus că anchetatorii s-au interesat şi de persoana lui Victor Ponta.

„Avocatul mi-a cerut să-i denunţ pe Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, pe acesta din urmă văzându-l doar de două ori în viaţă mea. Prietena mea, denunţătoarea Socol, a fost invitată, pe perioada cât am fost arestată preventiv, de câteva ori la DNA Ploieşti pentru a se întâlni şi discuta cu mine. Eu eram scoasă din arest şi dusă la aceste discuţii, la care participau: avocatul pe care am fost determinată să-l angajez, uneori, avocata ei şi poliţiştii DNA, întotdeauna, precum şi procurorul care se ocupă de instrumentarea cazului, acesta supervizând discuţiile”, a detaliat Pătru.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: