Evenimentul Zilei > Sport > CS „U” a câștigat războiul Craiovei. Adrian Mutu și-a dat demisia de la echipa lui Adrian Mititelu
CS „U” a câștigat războiul Craiovei. Adrian Mutu și-a dat demisia de la echipa lui Adrian Mititelu

CS „U” a câștigat războiul Craiovei. Adrian Mutu și-a dat demisia de la echipa lui Adrian Mititelu

CS „U” Craiova a învins-o pe FC „U”, scor 2-0, iar Adrian Mutu, antrenorul formației finanțate de Adrian Mititelu a plecat după acest eșec.

UPDATE: Adrian Mutu a ajuns la o înțelegere cu patronul echipei FC „U” Craiova, aflat după gratii, și a demisionat. Antrenorul pute fi demis peste patru etape, fără să fie despăgubit, facă „alb-albaștrii” se aflau sub locul 8. Dar, Mititelu nu a mai așteptat și s-a despărțit de tehnician. FC „U” se află pe locul 13 cu 9 puncte

Derby-ul Craiovei a fost câștigat, duminică seara, de CS „U”, care s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la FC „U”, în etapa a 11-a a Ligii I. După o primă repriză fără goluri, oaspeții au marcat prin Dan Nistor, în minutul 47, după o eroare făcută de fundaşul francez Bradley Diallo, şi de Ştefan Baiaram, în minutul 85.

CS „U” Craiova, victorie în derby-ul cu FC „U”

FC U Craiova a încheiat în meciul în zece oameni, după ce atacantul italian Andrea Compagno a primit cartonaşul roşu în min. 72, pentru lovirea cu palma în cap a portarului Universităţii, conaţionalul său Mirko Pigliacelli, la un duel aerian. Şi secundul echipei gazdă, Dan Vasilică, a primit cartonaş roşu în min. 75, după care a avut o reacţie de furie.

Adrian Mutu, antrenorul celor de la FC „U”, își simte amenințată poziția, după acest nou eșec. „Am făcut o primă repriză bună, ne-am apărat bine și am încercat să și construim. A venit apoi un moment de neatenție, la începutul reprizei secunde, iar apoi a apărut și eliminarea și s-a rupt jocul. N-am ce să spun, a fost roșu la acea fază. Dar nu stau să scot vinovați sau să-i incriminez pe jucători. Se mai întâmplă în fotbal.

Trebuie să luăm decizii mai bune în fața careului și să fim mai concreți. Trebuie să ne asumăm mai mult responsabilitatea, iar jucătorii să încerce să facă mai mult pe faza de atac. Ne-am bătut singuri, au fost multe greșeli neforțate, nu doar ce a lui Diallo. După cartonașul roșu, s-a rupt jocul, forța lor ofensivă se simțea. Asta este, mergem mai departe”, a spus tehnicianul.

Adrian Mutu: „Eu nu țin de scaun”

„Eu nu țin de scaun. Sunt aici, rămâne la latitiduinea conducerii să decidă ce se va întâmpla. Eu încerc să-mi fac treaba ca un profesionist. Dacă eu nu reușesc, poate va reuși altcineva.

Dar nu-mi dau demisia. Cred că lucrurile se pot îndrepta. Să nu uităm că suntem o nou-promovată, iar lucrurile nu merg ca la celelalte echipe care sunt de mai mult timp în Liga 1”, a mai precizat Mutu la Digi Sport.