Criză de mari proporții la Disney. Avatar 3 și Avengers: The Kang Dynasty sunt pe linie moartă

Criză de mari proporții la Disney. Avatar 3 și Avengers: The Kang Dynasty sunt pe linie moartă Sursa: Arhiva EVZ

Fanii Disney vor trebui să mai aștepte până la lansarea filmelor Marvel, Star Wars, Avengers: The Kang Dynasty și Avatar 3, relatează presa americană.

Producătorul Avatar, Jon Landau, a scris pe Twitter că realizatorii au avut nevoie de mai mult timp pentru a finaliza filmele mult așteptate de către fanii Disney.

Mișcarea vine pe fondul grevei în desfășurare a scriitorilor de la Hollywood, despre care unii cred că provoacă opriri de producție care ar putea avea un impact asupra termenelor de lansare.

Disney nu a dat explicații pentru întârzieri

„Filmele de genul acesta nu pot fi făcute fără scenarii (în ciuda a ceea ce ar putea spune unii critici), iar câtă vreme scriitorii nu lucrează în prezent la ele, lucrurile trebuie amânate”, scrie site-ul media Gizmodo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai semnificativă amânare, anunțată marți, este lansarea filmelor Avatar - partea a treia a seriei va fi lansată cu un an mai târziu, pe 19 decembrie 2025. Avatar 4 se mută cu câțiva ani mai târziu, până la 21 decembrie 2029, iar Avatar 5 se mută în decembrie 2031.

Regizorul James Cameron, care a lansat primul „Avatar” în 2009, a spus că ar putea să nu regizeze a patra și a cincea parte, a raportat Associated Press. Până în decembrie 2031, Cameron, în vârstă de 68 de ani, ar avea 77 de ani.

„Fiecare film Avatar este o întreprindere captivantă, dar epică, care necesită timp pentru a o aduce la nivelul de calitate pentru care ne străduim noi, în calitate de regizori, și la care publicul a ajuns să se aștepte”, a scris producătorul Avatar, Jon Landau, pe Twitter.

Alte întârzieri anunțate de Disney

Celălalt impuls semnificativ din calendar este pentru filmele Star Wars. Două filme din serie sunt acum planificate pentru 2026 - unul a fost împins din decembrie 2025 până în mai 2026, altul a fost adăugat pentru decembrie 2026. Studioul nu a lansat niciun film Star Wars din 2019.

De asemenea, a fost anunțată o întârziere pentru cea mai mare parte a seriei Marvel - filmul Avengers: Dinastia Kang, a fost amânat din mai 2025 până în mai 2026.

Alte schimbări în lansările Marvel presupun doar un decalaj de câteva luni. „Captain America: Brave New World” se va lansa în iulie 2024, în loc de mai 2024, după care urmează „Thunderbolts” în decembrie 2024, „Blade” în februarie 2025 și „Fantastic Four” în mai 2025, scrie BBC.