„Președintele se află într-o mare eroare…Mă așteptam de la președinte, care totuși reprezintă poporul român să explice partenerilor europeni de ce scade încrederea românilor în UE. Nu din cauza coaliției de guvernare ci din cauza unui imobilism și a unei birocrații tot mai mari la nivel european”, a declarat Cristoiu

„E o greșeală enormă să analizăm scăderea încrederii în UE pe seama scandalului din coaliție. ȘI UE ar trebui să schimbe ceva în rândul țărilor membre pentru că, iată, euroscepticismul care a luat amploare, a ajuns și în România”, a mai spus jurnalistul EvZ. 

Președintele Iohannis a declarat miercuri că,din cauza confuziei generate de Coaliția PSD-ALDE și modul netransparent de legiferare, doar 49% dintre români mai cred că este bună apartenența la UE.

"Confuzia generală creată de Coaliția PSD-ALDE, modul lipist de transparență în care se legiferează, dezbaterile interminabile pe justiție, unde, de asemenea, PSD-ALDE abordează o conduită total contrară așteptărilor populației și a partenerilor europeni, toate acestea au dus și la reacții ale partenerilor europeni și întreaga situație, care este nemulțumitoare, a dus, probabil, la această scădere", a precizat șeful statului.