Evenimentul Zilei > Sport > Cristiano Ronaldo bate un nou record. Este cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională
Cristiano Ronaldo bate un nou record. Este cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională

Cristiano Ronaldo bate un nou record. Este cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională

După ce a ratat un penalty, nu părea să fie seara lui Ronaldo, miercuri, în meciul dintre Portugalia și Republica Irlanda. Numai că, două goluri târzii l-au transformat în câștigător și deținător al unui nou record.

Cristiano Ronaldo a mai doborât un record. El a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională.

Portughezul a marcat în minutul 89, atunci când a reluat cu capul de la 9 metri centrarea lui Gonzalo Guedes venită de pe flancul drept. În prelungirile partidei, în minutul 90+6, Ronaldo a reușit dubla după ce a marcat din nou cu capul, aducând victoria Portugaliei în prelungirile partidei, transmite news.sky.com.

Vorbind după meci, Ronaldo a spus: „Sunt atât de fericit, nu doar pentru palmares, ci pentru momentele speciale cu două goluri la final. A fost atât de greu, dar trebuie să apreciem ce a făcut echipa, ei și fanii au crezut până la sfârșitul jocului”.

Cristiano doboară record după record

Astfel, Cristiano Ronaldo a ajuns la 111 reușite pentru reprezentativa Portugaliei, devenind cel mai bun marcator pentru o echipă națională din istorie. Portughezul a depășit recordul deținut până acum de Ali Daei, care a înscris 109 goluri pentru naționala Iranului.

El este urmat de Daei cu 109, Malaezianul Mokhtar Dahari cu 89, Ungaria Ferenc Puskas cu 84, Zambia Godfrey Chitalu cu 79, Irakul Hussein Saeed cu 78, Brazilia Pele cu 77 și Lionel Messi cu 76.

Trebuie spus că dintre acestea, doar Messi încă mai joacă.

Legenda portugheză continuă să scrie istorie la Manchester United

La 36 de ani Cristiano s-a întors la Manchester United, club de la care a plecat în 2009.

Având în vedere că urmează o pauză pentru meciurile echipelor naţionale, este aşteptat ca Ronaldo să joace primul său meci de la revenirea la Manchester United, pe 11 septembrie, pe Old Trafford, cu Newcastle United.

Ronaldo a cucerit opt trofee cu United în perioada 2003-2009, precum şi un ”Balon de Aur”, în 2008, înainte de a se transfera pentru 80 de milioane de lire sterline la Real Madrid.

Următorul meci al lui Ronaldo va avea loc marți la Baku, în înfruntarea Portugaliei cu Azerbaidjanul.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: