Cristi Chivu (31 de ani) a devenit prioritatea echipei turce Galatasaray Istanbul. Formaţia pregătită de Fatih Terim ţine morţiş să-l achiziţioneze pe fundaşul român de la gruparea italiană Inter Milano, profitând şi de scandalul pornit în Italia.
Presa turcă a speculat posibilitatea unui transfer-bombă făcut de cei de la Galata, grupare care a devenit campioană în ultima ediţie a campionatului intern.
Antrenorul Terim a luat legătura cu Gică Hagi pentru a lua referinţe despre "omul Chivu". "Îl cunosc ca jucător, dar mă interesează ce comportament are în afara terenului", i-a spus Terim lui Hagi.
"Regele" a garantat că fotbalistul reşiţean este un familist convins şi că nu are viaţă extrasportivă. În urmă cu câteva zile, Hagi a recunoscut voalat că turcii sunt interesaţi de Chivu.
"Dacă a apărut un zvon, înseamnă că există interes de undeva. Nu iese fum fără foc. Cristi ştie ce să facă. Galatasaray ar avea nevoie de un fotbalist important aşa cum este Chivu", a spus cel mai mare fotbalist român din istorie.
Salariu de 3,5 milioane de euro
Turcii îl îmbie pe Chivu cu un contract pe o perioadă de trei ani, salariu stagional de 3,5 milioane de euro, bonusuri pentru performanţă şi alte beneficii.
Deşi ar fi vrut să rămână la Internazionale Milano, fundaşul nu va mai continua la formaţia cu care a câştigat Liga Campionilor în 2010. Chivu ar putea să urmeze traseul pe care l-au avut Gică Hagi şi Gică Popescu, cei doi mari internaţionali români, care, în finalul carierei, s-au transferat la Galatasaray.
"Regele" a ajuns la Istanbul în 1996, de la Barcelona, iar "Baciul" a semnat cu gruparea "Cim Bom Bom" un an mai târziu, venind tot de la gruparea catalană.
Va fi Turcia suspendată din cupele europene?
În perfectarea transferului lui Chivu ar putea apărea un obstacol. UEFA va decide astăzi dacă va sancţiona echipele din Turcia, din cauza meciurilor trucate.
Autorităţile turce au anchetat 19 blaturi din ediţia de campionat 2010-2011, dar federaţia a decis să nu retrogradeze cluburile vinovate. UEFA ar putea să suspende formaţiile din "Ţara Semilunei" din cupele europene.
Ieri, Beşiktaş Istanbul a fost exclusă din aceste competiţii, dar decizia a avut la bază alte motive. Yldirim Demiroren, preşedintele "vulturilor", a măsluit bilanţul contabil al clubului şi nu a plătit taxe în valoare de 10 milioane de euro.
Clubul Beşiktaş a mai fost sancţionat de forul continental şi cu o amendă de 500.000 de euro.
"Galatasaray ar avea nevoie de un fotbalist important aşa cum este Chivu. Nu iese fum fără foc."
GHEORGHE HAGI, antrenor

Citiţi şi:

  • Chivu, în blaturi