"Pentru că nu are rost să prejudec eu o decizie a partidului, pentru că ne despart câteva zile, o săptămână de acest moment de bilanţ şi pentru că nu doresc, nu mi-am dorit niciodată, să mă substitui eu partidului. (…) Luăm în discuţie (în Delegaţia Permanentă – n.r.) activitatea tuturor miniştrilor. În această evaluare nu e deloc exclus ca, în unele cazuri, să se procedeze şi la remanieri", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă şi-ar fi prezentat demisia de onoare dacă s-ar fi aflat în situaţia ministrului Radu Stroe, Antonescu a replicat:
"Asta este o istorie contrafactuală şi nu răspund la întrebarea asta. Fiecare face ce consideră de cuviinţă. Persoanele individual, oamenii politici îşi iau deciziile lor, partidele conform statutelor lor iau propriile decizii", a mai spus Antonescu. 
În cursul dimineții, Antonescu a declarat, într-o intervenție la B1TV, că Stroe este în guvern în continuare – după proasta gestionare a tragediei din Apuseni – pentru că premierul nu i-a cerut demisia.
Întrebat insistent de ce nu i-a cerut propriului ministru să se retragă, liderul PNL a comentat: "Când PNL va dori să schimbe un ministru va cere schimbarea acestuia. În această situație asta a fost propunerea primului ministru și am fost de acord cu ea", a spus el. Antonescu se referă la raportul prezentat de vicepremierul Gabriel Oprea, în baza căruia Ponta a anunțat, în această dimineață, că vor fi demiși din funcții un secretar de stat din MAI și directorul ROMATSA. El a insistat: "Am discutat cu primul ministru și cu vicepremierul, autorul raportului, am luat act de evaluarea lor și de măsurile propuse și le-am susținut. În niciun fel dl prim-ministru nu a sugerat schimbarea domnului ministru iar eu să mă fi opus", a completat el.
Întrebat dacă totuși ministrul nu este și el vinovat de proasta coordonare din Ministerul de Interne, Antonescu a spus că "în această logică ar trebui să demisioneze tot guvernul" și că demisia unui secretar de stat "nu e puțin lucru". Când ziariștii au vrut să știe dacă Stroe nu are totuși o bilă neagră pentru comportamentul său din ultimele zile, președintele PNL a declarat: "Nu mă ocup aici cu repartizarea de bile."
Acesta a lăsat deschisă o portiță pentru schimbarea lui Stroe, spunând că nemulțumirile partidului față de miniștrii săi vor fi discutate la Delegația Permanentă a PNL de pe 1 februarie, de la Sinaia, moment în care "ar putea schimba miniștri".
CITIȚI ȘI:

  • RAPORT OFICIAL. Moscova nu a răspuns la telefon, șefii Romatsa și-au bătut joc, iar echipele de salvare au umblat bezmetice. Ponta vrea sistem de localizare a telefoanelor mai performant
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. Victor Ponta a sacrificat PLEVUȘCA

Te-ar putea interesa și: