Cunoscuta icoană făcătoare de minuni a Cuvioasei Parascheva (Sfânta Vineri – sec.18), veșmântul Sfintei Parascheva, precum și vechea icoană a Cuvioasei din Biserica Sfântul Gheorghe Nou, vor fi scoase în procesiune miercuri, 14 octombrie, ora 08:00 după care vor fi depuse în pridvorul sfântului locaș, unde vor rămâne până seara aceleiași zile, la orele 21:00.

Hramurile istorice ale acestei biserici reprezentative sunt: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfinții Martiri Brâncoveni, dar și Sfânta Cuvioasa Parascheva.

"Credincioșii din București și din întreaga țară, cunosc faptul că în Biserica de la Kilometrul Zero se află de multă vreme icoana făcătoare de minuni a Cuvioasei maicii noaste Parascheva cunoscută sub numele de "Sfânta Vineri". Aceasta icoană a fost odinioară cel mai de preț odor duhovnicesc din Biserica Sfânta Vineri din București, care a fost demolată samavolnic în timpul prigoanei ateiste și comuniste. Alături de acest sfânt odor, credincioșii vor avea posibilitatea să cinstească și veșmântul Cuvioasei Parascheva, alături de icoana străveche a Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală", a declarat Pr. Emil Nedelea CĂRĂMIZARU, parohul acestui sfânt locaș.