Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Covorul cu chipul lui Ceaușescu vândut cu zeci de mii de euro. Istoria secretă
Covorul cu chipul lui Ceaușescu vândut cu zeci de mii de euro. Istoria secretă

Covorul cu chipul lui Ceaușescu vândut cu zeci de mii de euro. Istoria secretă

Dacă pe Transfăgărășan, cei care vând suveniruri au decis să introducă și perne sau magneți cu chipul lui Ceaușescu spre vânzare, s-ar părea că și cei care vând diferite obiecte pe OLX au decis să îi folosească chipul. Șocul apare atunci când un obiect cu chipul fostului conducător costă 40.000 de euro.

Covor făcut pentru familia Ceaușescu

Memoria lui Nicolae Ceaușescu pare să fie încă vie, rămânând în istoria României un schimbător de destine. Pentru populația României a fost un destin tragic, pentru România a fost un deschizător de drumuri internaționale, tehnologice, comerciale și economice.

Urât de mulți, iubit de prea puțini, chiar și în prezent mai există persoane care încearcă să câștige foloase folosindu-i numele sau chiar chipul. Pe 16 septembrie 2021, un vânzător de pe OLX a decis să publice un anunț în care prezintă un covor făcut manual din lână cu chipul lui Nicolae și Elena Ceaușescu.

Anunțul sună cam așa: “Unicat! Vând covorul manual din lână în centrul căruia este țesută efigia cu portretul lui Nicolae și Elena Ceaușescu, pe fond bleu, încadrați de un chenar în formă ovală, cu modele artizanale, cu dimensiunile: 2,95m/2,60 m. La confecționarea covorului, care s-a făcut manual de către un colectiv al U.C.E.C.O.M. Mislea Băicoi, la cererea unui demnitar care l-a oferit Familiei Ceaușescu, s-a lucrat doi ani. Dețin Acte de proveniență și autenticitate!”

Dacă acest covor manual s-ar fi vândut cu o sumă modică, poate că anunțul ar fi trecut neobservat. Însă, vânzarea unui astfel de covor cu prețul de 40.000 de euro, pe care proprietarul îl anunță că este negociabil, întrece orice imaginație.

Chiar dacă proprietarul covorului și-a încercat norocul, interesant de aflat în viitor este dacă va exista vreun cumpărător care va dori să ofere acest preț, chiar dacă vânzătorul susține că prețul este negociabil.

Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: