Evenimentul Zilei > Actualitate > Cosmin Băcilă, operat cu succes
Cosmin Băcilă, operat cu succes

Cosmin Băcilă, operat cu succes

Cosmin Băcilă (27 de ani), mijlocaşul echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, se află în aceste ore în operaţie la Spitalul Elias, intervenţia chirurgicală fiind efectuată de o echipă medicală condusă de conferenţiar doctor Horia Orban, şeful secţiei de Ortopedie şi Traumatologie.

Băcilă, care a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu în partida de duminică seară cu Steaua, fiind accidentat de Florin Gardoş, a intrat în sala de operaţii la ora 11.00. Aşa cum se anunţase intervenţia chirurgicală a durat în jur de două ore.
Conform gsp.ro, înainte de operaţie, fotbalistul de la Pandurii a fost încurajat de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.
Externat peste două zile, şi-ar putea realua activitatea în şase luni
Potrivit purtătorului de cuvânt de la Spitalul Elias, Valentin Calu,  intervenţia chirurgicală s-a finalizat cu succes pentru fotbalistul de la Pandurii Târgu-Jiu, durând două ore. 
"Diagnosticul postoperator a fost de fractură transversă de ambe oase gamba stângă, pentru care s-a practicat osteosinteza centromedulară cu tije zăvorate dinamic. Operaţia a decurs bine, fără incidente, pacientul este în stare bună, stabil. Procedeul chirurgical folosit permite ambularea precoce şi mersul cu sprijin", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu.
El a mai spus că fotbalistul va fi externat probabil în două zile. Dacă evoluţia fotbalistului va fi favorabilă, fractura se va consolida peste trei luni, Cosmin Băcilă putând să îşi reia activitatea sportivă peste şase luni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: