Coșmarul unui turist român aflat la prima sa vacanță în Grecia: Ne-au ridicat de pe şezlonguri, într-un mod foarte agresiv şi cu ameninţări

Coșmarul unui turist român aflat la prima sa vacanță în Grecia: Ne-au ridicat de pe şezlonguri, într-un mod foarte agresiv şi cu ameninţări Sursa foto: Arhiva EVZ

O familie de români, care a vrut să petreacă o zi liniștită pe o plajă celebră din Grecia, a avut în schimb parte de un coșmar. Geanta le-a fost inspectată mai rău ca la o percheziție. La un moment dat, oamenii au fost ridicați de pe șezlonguri, deși copilul lor dormea în acel moment.

Românul a povestit totul pe grupul de Facebook Forum Grecia, iar postarea sa devenit virală. Bărbatul spune că experiența a fost una traumatizantă și că nu a mai trăit așa ceva niciodată.

„Simt nevoia să vă împărtăşesc prima, singura şi cea mai proastă experienţă a mea din Grecia. Am fost la  faimoasa plajă Tigania Beach de lângă Sarti, două familii şi un copil de doi ani! Plaja este foarte frumoasă, în schimb administratorul este o persoană extrem de impertinentă şi agresivă!  Pe plaja respectivă, dacă stai pe şezlong este interzis să vii cu băutura/mâncare din altă parte (ceea ce e absolut normal). Am avut la noi o geantă frigorifică cu iaurt/lapte/borcănaşe cu mâncare pentru cea mică. Văzând geanta, administratorul a venit să ne-o confişte (lăsând-o până la urmă doar după ce i-a făcut inspecţia)“, povestește românul.

Comportament agresiv

Turistul spune că, deși a făcut consumație serioasă la barul plajei, a fost efectiv ridicat pe pe șezlong și trimis în altă parte. „După aproximativ trei ore în care am comandat doar băutură de peste 60 de euro, am întrebat dacă mai poate aduce două şezlonguri pentru doi prieteni care urmau să ajungă, răspunsul fiind negativ. Aceştia au ajuns ulterior şi s-au pus pe plaja de lângă unde stăteau oamenii cu umbrelele lor de acasă şi cu băuturile lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Văzând că am mers să discutăm cu ei şi că suntem prieteni, iar ei nu consumă de la barul lor, ne-au ridicat de pe şezlonguri, într-un mod foarte agresiv şi cu ameninţări, deşi aveam băuturile neterminate, iar fetiţa mea dormea în acel moment sub umbrelă. Recomand să evitați această plajă. S-ar putea să vă simţiţi ca la noi pe litoral, ceea ce sunt sigur că nu vă doriţi“, a mai scris turistul, potrivit adevarul.ro.

Au pățit-o și alții

Postarea a adunat sute de comentarii, iar alți românii au dezvăluit că au trecut și ei prin experiențe similare în anii trecuți, când au fost în vacanță. „Da, toţi se plâng de respectivul. Noi am căutat-o vreo 30 de minute şi ne tot învârteam pe drumurile alea...şi am renunţat. După, când am citit recenziile, nu mi-a părut rău... Sunt o grămadă de plaje faine şi pustii chiar”, a scris un alt român.

„Este adevărat. Am păţit acelaşi lucru anul trecut, deşi nu era primul an în care vizitam Tigania. Am fost un grup destul de mare, şi deşi nu erau decât patru şezlonguri sub o singură umbrelă, ne-au obligat să stăm toţi acolo (explicându-ne că suntem împreună), altfel plătim 100 euro pentru un şezlong. Am plecat de îndată, lăsându-le totuşi un comentariu nefavorabil. Dar, da, aşa se întâmplă acolo“, se arată într-un alt comentariu.

Alți românii au scris că administratorul plajei are relații la Poliția Locală din zonă, că nu dă bon fiscal, intimidează turiștii, dar nimeni nu ia nicio măsură.