Cornulețe cu untură și umplutură cu gem. Rețeta tradițională, un desert care a bucurat multe generații

Cornulețe cu untură și umplutură cu gem. Rețeta tradițională, un desert care a bucurat multe generațiiSursa foto: Dreamstime.com

Cornulețele pot fi un deliciu cu care să vă încântați toată familia. Mai ales că rețeta tradițională vă arată cum să obțineți astfel de preparate fragede și pe gustul oricui.

Cornulețe cu untură și gem, un desert delicios și ușor de realizat!

Ingrediente cornulețe cu untură și gem

  • 2 căni de untură sau osânză
  • O cană de vin alb
  • O jumătate de linguriță de sare
  • Coaja de la două lămâi dată pe răzătoare
  • Un bob de drojdie
  • Un vârf de cuțit de amoniac
  • Un ou
Cornulețe cu untură și gem

Sursă Youtube

Umplutura:

  • Gem de prune
  • Nuci măcinate
  • Cacao după gust
  • Faină cât cuprinde

În primul rând, radeți coaja a două lămâi. Apoi, se freacă untura cu vinul, cu drojdia, cu vinul, cu lingurița de sare, coaja de lămâie, amoniacul și oul. Când devine ca o pastă începeți să adăugați faină. Din momentul în care devine aluatul gros, începeți să îl frământați.

Se adaugă făină până în momentul în care aluatul nu se mai lipește de mâini. Apoi coca se împarte în cocoloașe pe care le rotunjiți în palmă. Nu mai mari ca un ou trebuie să fie. Ulterior, puneți făină pe masă și folosind sucitorul veți întinde acele cocoloașe.

Veți încerca să păstrați forma rotundă a aluatului, chiar și întins. Apoi cu un cuțit veți tăia coca întinsă dintr-o parte în cealaltă, pe jumătate, apoi dintr-o parte în cealaltă a cercului tăiați în sfert și tot așa până obțineți opt triunghiuri.

Cea mai simplă cocă și umplutură

Pregătiți umplutura, amestecând toate ingredientele. Puteți adăuga și puțină esență de rom în compoziție pentru o aromă mai pregnantă. Ulterior folosiți o linguriță pentru a pune umplutură pe fiecare triughi. La capătul fiecărui triunghi puneți cam jumătate de linguriță de umplutură.

Apoi înfășurați triunghiul strângându-i colțurile, pentru ca umplutura să nu dea pe afară. Faceți la fel cu tot aluatul. Ulterior pregătiți o tavă de copt.

Puneți în ea hârtie de copt și așezați cornulețele. Se dau apoi la cuptor timp de jumătate de oră la temperatura de 180 de grade. Le mai verificați din timp în timp. Când sunt rumenite le scoateți și le pudrați cu zahăr vanilat. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News