Conspirația QAnon a atacat mult mai dur femeile decât bărbații

Conspirația QAnon a atacat mult mai dur femeile decât bărbații Sursa: wikipedia

Țintele feminine ale conspirației propagate de adepții QAnon se confruntă cu campanii de hărțuire mai dure decât cele împotriva bărbaților. Potrivit adepților QAnon, elitele „de stat” (politicieni, figuri de divertisment și alte celebrități) sunt canibali care se închină la Satana și care fac trafic de copii.

Într-un studiu publicat luna trecută de Institutul pentru Dialog Strategic (ISD) din Londra, o echipă de cercetători a descoperit că nu toate țintele adepților QAnon sunt vizate cu aceeași teroare de teoreticienii conspirației. Doctoranzii de la Universitatea Concordia, Marc-André Argentino și Adnan Raja, și analistul ISD Aoife Gallagher, au folosit datele online culese în 2020 și începutul lui 2021.

Criticați în funcție de gen

Ei au clasificat datele în funcție de șase studii de caz care au implicat celebrități de la Tom Hanks și Anderson Cooper până la Ellen, DeGeneres și Oprah Winfrey. Aceștia au fost țintele principale ale teoriei conspirației QAnon.

Cercetătorii au descoperit că, în fiecare caz, atacurile online au crescut rapid odată ce țintele au fost „etichetate ca pedofili”. Ceea ce a urmat au fost campanii de ură și hărțuire care au inclus un atac coordonat al unor grupuri de utilizatori prin apartenența la același antagonist. În fiecare caz, sentimentele negative au fost amplificate prin multiplicarea conținutului dur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul arată că „ura și retorica rasistă” a fost frecventă în rândul acestor ținte. Cu toate acestea, dintre toți factorii, genul a fost de departe cel mai determinant în construirea sentimentului de ură. Conform analizei datelor, țintele feminine ale brigadei QAnon au fost supuse unui tratament de 10 ori mai dur decât în cazul țintelor masculine, potrivit Intel News.