Evenimentul Zilei > International > Consiliul Federației Ruse cere „reducerea listei cu boli” care îi scapă de înrolare pe bărbații ruși
Consiliul Federației Ruse cere „reducerea listei cu boli” care îi scapă de înrolare pe bărbații ruși

Consiliul Federației Ruse cere „reducerea listei cu boli” care îi scapă de înrolare pe bărbații ruși

Olga Kovitidi, membră a Consiliului Federației Ruse din Crimeea, a declarat că este necesară excluderea unor boli de pe lista de afecțiuni medicale din cauza cărora mulți bărbați din Rusia nu pot fi încorporați în armată.

Consiliul Federației Ruse a propus „reducerea listei cu boli care îi scapă de înrolare pe bărbații ruși. Această propunere a fost făcută de senatorul din Crimeea Olga Kovitidi.

În opinia sa, „este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar și să se excludă din ele o serie de boli pentru care un recrutat este declarat inapt”.

Olga Kovitidi a explicat că lista bolilor ar trebui redusă din cauza faptului că în Rusia este necesară creșterea rezervei de tineri apți pentru serviciul militar.

Senatoarea vrea să fie excluse scolioza și platfusul

Înainte să ajungă în Senatul rus, Kovitidi a fost un oficial ucrainean de rang înalt, servind ca membru în Consiliul Suprem al Crimeii între 2006 și 2014. Ea a trecut de partea rușilor după ce peninsula a fost anexată ilegal de Moscova în 2014.

„Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile pentru care un conscris este declarat inapt pentru serviciu”, spune ea, subliniind că „o serie de boli”, printre care scolioza și platfusul, pot fi recunoscute ca fiind compatibile cu serviciul militar, a ţinut să mai sublinieze senatoarea din Crimeea.

„Acum Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri declarați apți pentru serviciu”, a mai declarat senatoarea Olga Kovitidi.

Vladimir Putin, despre lupta o posibilă luptă cu „Occidentul colectiv”

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineața decretarea mobilizării parțiale în Rusia, justificând măsura prin faptul că Rusia ar lupta cu „Occidentul colectiv” unde are de apărat un front de peste 1.000 de kilometri.

Liderul de la Kremlin a anunțat o mobilizare a 300.000 de rezerviști care sunt așteptați să lupte în operațiunile speciale din Ucraina.

Mai exact, pe data de 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea mobilizării parțiale pe teritoriul Rusiei. Potrivit liderului de la Kremlin, cei chemați la serviciul militar vor urma cu siguranță pregătire militară suplimentară înainte de a fi trimiși în unități. Decretul privind luarea măsurilor de mobilizare a fost deja publicat pe site-ul Kremlinului, informează lenta.ru.