Evenimentul Zilei > Monden > Concurenții de la Survivor, în stare de șoc! Poliția a împușcat doi pastori, oamenii s-au revoltat
Concurenții de la Survivor, în stare de șoc! Poliția a împușcat doi pastori, oamenii s-au revoltat

Concurenții de la Survivor, în stare de șoc! Poliția a împușcat doi pastori, oamenii s-au revoltat

O crimă deopotrivă oribilă și stupidă zguduie din temelii țara din Caraibe.

Un cuplu de pastori evanghelici au fost uciși cu focuri de armă de poliția națională, după o confuzie de proporții, arată Wowbiz.

Doi tineri căsătoriți, uciși din greșeală cu zeci de focuri de armă

Republica Dominicană, locul în care se filmează show-ul Survivor România, a fost cuprinsă de un imens val de indignare la adresa poliției naționale, după o crimă accidental a oamenilor legii.

Potrivit presei locale, Eliza Munos și Joel Diaz se întorceau din orașul Villa Altagracia, unde ținuseră o slujbă creștină și se îndreptau spre Santo Domingo, capitala țării. La un moment dat, ei au întâlnit un filtru al poliției. Forțele de poliție au confundat mașina în care se aflau cu una care era dată în urmărire. Agenții au deschis focul asupra mașinii și i-au omorât pe cei doi. Nu au încercat să afle dacă ocupanții vehiculului sunt infractorii pe care-i căutau.

În apărarea lor, polițiștii care au participat la această acțiune au declarat că cei doi pastori nu au oprit la semnalele lor, deci au trebuit să deschidă focul. Totuși, împrejurările în care a avut loc crima nu sunt nici acum foarte clare. Cert este că aceasta s-a petrecut pe timp de noapte. Se presupune că cei doi soți nu au văzut semnalele polițiștilor, prin care li s-a cerut să oprească. O filmare postată pe Internet, la doar câteva momente după asasinatul accidental, arată 5 polițiști care se apropie cu armele ridicate de mașină și scot o persoană din interior.

Președintele țării a avertizat: Nimeni nu poate fi deasupra legii

Eliza și Joel, cele două victime, erau recent căsătoriți. Au făcut nunta pe 6 ianuarie și, conform presei locale, se bucurau de respectul și aprecierea întregii comunități ai cărei membri. ”Confuzia” care a dus la teribila crimă a născut o vie emoție publică, inclusiv din partea președintelui Republicii Dominicane, Luis Abinader. Acesta a declarat într-o conferință de presă că nu va tolera ideea că ”cineva poate fi deasupra legii”.

”Tocmai am vorbit cu părinții lui Elizabeth și le-am cerut iertare în numele statului dominican, condoleanțe în numele familiei mele și i-am asigurat că voi lupta pentru transformarea și curățarea forțelor de poliție”, a scris președintele pe Twitter.

Sursa foto: Twitter

Citește și Judecătorul a fost nemilos. Moartea unei românce în Republica Dominicană a fost răzbunată