Evenimentul Zilei > Social > Concediu nelimitat pentru acești angajați! A intrat în vigoare de pe 1 mai. Care sunt condițiile
Concediu nelimitat pentru acești angajați! A intrat în vigoare de pe 1 mai. Care sunt condițiile

Concediu nelimitat pentru acești angajați! A intrat în vigoare de pe 1 mai. Care sunt condițiile

Potrivit noului concept american, directorii își pot lua concendiu de odihnă nelimitat, iar angajații vor beneficia de 2 zile libere în plus. Relaxarea este pe primul loc, iar experimentul a ajuns și în România.

Noul concept este o schemă de „vacanță flexibilă” care a intrat în vigoare de la 1 mai. Goldman Sachs a declarat că angajații juniori se vor bucura de 2 zile libere în plus.

Netflix, LinkedIn, dar și mai multe companii din Marea Britanie au început să ofere condediu nelimitat angajaților sau directorilor. Experimentul a ajuns și în România. În urmă cu o lună, platforma digitală de investiții Bitpanda, cunoscută și la noi în țară, a declarat că va da salariaților zile libere nelimitate, plătite integral.

Primele persoane care beneficiază de concediul nelimitat sunt directorii de la banca americană de la care a început criza financiară din 2008.

Relaxarea este pe primul loc

Goldman Sachs a declarat că scopul conceptului este de a promova importanța relaxării, dar și bunăstarea șefilor. Aceștia se pot bucura de câte zile libere doresc pentru a da randament în viitor.

Schema de „vacanță flexibilă” a intrat în vigoare de la 1 mai. Nici angajații juniori nu au fost uitați, iar Goldman Sachs a garantat că vor avea parte de 2 zile în plus la concediu.

Sursa: Dreamstime.com

Netflix sau LinkedIn, dar și mai multe companii din Marea Britanie, s-au alăturat experimentului. Concediul nelimitat a ajuns să fie cunoscut și în România.

Concediu nelimitat în România

De luna trecută, platforma digitală de investiții Bitpanda, care s-a extins și în România, le dă salariaților concediu nelimitat. Aceștia doresc ca angajații să fie relaxați și odihniți, iar singura modalitate este de a beneficia de concediu oricând doresc. Compania a început să ofere și pauză colectivă de recreere. Se poate lua doar de două ori pe an.

Conceptul american se axează pe bunăstarea angajaților. O echipă de salarati își poate lua liber ca să uite definitiv de muncă și să nu mai fie nevoită să citească mailuri sau să răspundă la telefoane în concediu. Bitpanda le mai oferă șansa să încerce telemunca timp 60 de zile lucrătoare pe an.