Evenimentul Zilei > Economie > Un computer şi un aparat foto performant, într-un smartphone inteligent
Un computer şi un aparat foto performant, într-un smartphone inteligent

Un computer şi un aparat foto performant, într-un smartphone inteligent

Piaţa telefoanelor mobile a avut o evoluţie spectaculosă, în ultimii ani. Dacă la început eram încântaţi să putem avea un telefon la care să putem vorbi oricând, de oriunde, astăzi, pretenţiile noastre au crescut, dorindu-ne un smartphone care să fie în acelaşi timp un veritabil computer, dar şi un aparat foto profesionist.

Tot mai mulţi utilizatori caută anumite performanţe specifice, cum ar fi imaginile, sunetul, accesibilitatea meniului, capacitatea de stocare a datelor sau memoria. Concurenţa este acerbă, iar firme de mare renume altădată, astăzi nu mai sunt decât amintiri vintage dintr-o eră apusă.

Zvonurile că a apărut un telefon cu dotări fantastice se află repede în societatea noastră, astfel am auzit că producătorul chinez Huawei a lansat un nou model de top: P10. Curoşi din fire, dar şi din vocaţie am vrut să-l testăm pentru a ne face idee despre ce vorbeşte lumea.

Ceea ce ne-a uimit, de la început, este deschidere a telefonului. Aceasta se face doar atingându-l, graţie senzorului de amprentă superperformant.

Dotat cu o interfaţă proprie EMUI, accesibilitatea setărilor telefonului este semnificativ redusă. 90% dintre funcţii pot fi accesate în maxiumum trei paşi!

În plus ceea ce îl face imbatabil pe segmentul său este camera foto. Mulţi dintre noi suntem frustraţi când vrem să facem o fotografie şi nu reuşim să fim suficient de rapizi pentru a prinde exact momentul pe care l-am fi dorit surprins. Cu Huawei P10, camera foto poate fi accesată facil, prin apăsarea de două ori, atunci când telefonul e blocat. Deasemenea ea are o multitudine de funcţii de editare foto, transformându-ţi telefonul într-un aparat foto performant.

 Un mod inedit de accesare a aplicaţiilor din meniu este cel care, prin desenarea pe ecran a unui simbol, poţi intra imediat în aplicaţia dorită. Mai mult, în cazul în care vrei să foloseşti două aplicaţii simultan, poţi partaja ecranul în jumătate.

Apelurile telefonice primite nu vă vor afecta activitatea pe telefon, în cazul în care aveţi o altă acţiune în derulare. Notificarea apelului va apărea într-o secţiune separată.

Specialiştii Huawei au dezvoltat o funcție specială, bazată pe un mecanism de învățare. Smartphone-ul învață comportamentul utilizatorului, precum și aplicațiile sale preferate sau cele utilizate frecvent și reduce timpul de accesare a aplicațiilor preferate cu până la 20%.

Tehnologia de încărcare sigură SuperCharge reduce intervalul de încărcare la jumătate și îți permite folosirea telefonului pe tot parcursul zilei, după ce l-ai încărcat doar 20 de minute.

Aici poți citi mai multe detalii despre noul P10 de la Huawei