Evenimentul Zilei > Monden > Compania Levi Strauss remarcă un nou trend. Moda denim mai largă este preferată
Compania Levi Strauss remarcă un nou trend. Moda denim mai largă este preferată

Compania Levi Strauss remarcă un nou trend. Moda denim mai largă este preferată

Blugii strâmți nu mai sunt la modă. Veste bună pentru americanii corpolenți și care au mai pus ceva pe ei în pandemie. Reprezentanții companiei Levi Strauss cred că pandemia a jucat un rol în opțiunile cumpărătorilor, care doresc articole vestimentare mai relaxante și confortabile.

Au apărut veşti bune pentru americanii care s-au îngrăşat în timpul pandemiei de COVID-19: blugii strâmţi nu mai sunt la modă.

Stilul de pantalon strâmt pe picior este în regres

Chip Bergh, CEO-ul companiei Levi Strauss, a declarat că persoanele care cumpără jeanşi în această perioadă au renunţat la acel stil de pantalon strâmt pe picior, inspirat de curentul „hipster”, care a dominat moda în ultimul deceniu, relatează Agerpres .

„Ciclurile (de modă, n.r.) vin şi pleacă. Cred că pandemia a jucat cu siguranţă un rol pentru a-i face pe cumpărători să caute un model de pantalon din denim care să fie mai confortabil, mai relaxant”, a declarat Chip Bergh pentru CNBC.

Conform acelorași declaraţii, vânzările producătorului de jeans Levi Strauss Co au fost stimulate anul trecut de un nou model. Noua opțiune agreată este mai largă în partea de jos a piciorului, şi de asemenea este în trend un al doilea model, care este mai lejer de purtat întrucât are o talie mai înaltă.

Moda pantalonilor strâmți a durat aproximativ 10 ani

„Ultimul ciclu din moda blugilor a fost stimulat de modelele strâmte pe picior. Acel ciclu a durat aproximativ 10 ani”, a precizat Chip Bergh pentru același post.

El mai spune că deşi modelul strâmt nu va dispărea dintr-o dată, există în prezent „o cerere foarte puternică” de jeans cu un design mai relaxat şi mai lejer pentru toate categoriile de clienţi, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Conform aceleiași surse, vânzările companiei Levi Strauss au scăzut în primul trimestru al anului 2021, însă CEO-ul companiei consideră că impactul generat de actuala pandemie determină o scădere generală a vânzărilor din sectorul cu amănuntul.

Cu toate acestea, valoarea acţiunilor Levi Strauss a crescut cu 25% la nivelul întregului an 2020, iar celebrul producător de jeans se aşteaptă ca vânzările sale să revină în ultimul trimestru din 2021 la nivelul celor din 2019.