Evenimentul Zilei > Justitie > COMISAR reţinut pentru LUARE DE MITĂ
COMISAR reţinut pentru LUARE DE MITĂ

COMISAR reţinut pentru LUARE DE MITĂ

Ilie Lungu, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mită pentru a aplica sancţiuni mai blânde.

Comunicatul DNA

În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins pentru el și pentru un alt coleg, de la administratorul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde.

În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În împrejurări similare, în luna decembrie 2014, inculpatul a mai pretins și primit drept mită de la același denunțător, suma de 400 de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.