Coadă la vaccinare. Ce a cauzat aglomeraţia de la Romexpo? Sunt mai multe variante

Coadă la vaccinare. Ce a cauzat aglomeraţia de la Romexpo? Sunt mai multe variante

Sute de persoane au fost nevoite să stea la coadă peste o oră vineri dimineaţa, pentru a se vaccina împotriva Covid-19 la centrul de vaccinare de la Romexpo.

Coadă la vaccinare. Ce a cauzat aglomeraţia de la Romexpo? Sunt mai multe variante conform informaţiilor prezentate de Antena 3. Astfel, sursa citată notează că la această situaţie s-ar fi ajuns din cauza faptului că ar fi fost întârziată livrarea dozelor cu ser Pfizer.

În cele din urmă, vaccinul a ajuns la centru, dar oamenii nu şi-au putut cenzura nemulţumirea generată de problemele de organizare.

Coadă la vaccinare

Jurnaliştii de la Antena 3 au aflat de la cadrele medicale prezente la Romexpo că de vină pentru această situaţie ar fi chiar oamenii, care ar fi ajuns la programare mai devreme decât ar fi trebuit. La rândul lor, cei prezenţi pentru vaccinare au spus că au respectat programarea. Conform antena3.ro, coada formată din câteva sute de oameni ar trebui să fie redusă semnificativ în câteva ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Altfel, amintim că incidența cazurilor noi de Covid-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori în București, care iese astfel din scenariul roșu. Veştile bune nu se opresc aici: rata de infectare nu mai depășește 3 la mie în nicioo zonă din România.

Pandemie

La Romexpo au mai fost şi alte cozi pentru vaccinare împotriva Covid-19.

Ce a cauzat aglomeraţia de la Romexpo?

În acest context, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat la Digi24 că măsurile în Capitală ar urma să fie relaxate luni dacă incidența rămâne sub pragul anunţat în Vinerea Mare, adică 2,98 la mie: „Vom aștepta 48 de ore, duminică vom avea o ședință, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile.”

Stoica a mai spus că dacă rata de infectare urcă din nou peste 3, relaxarea va fi amânată în Bucureşti. Legea prevede că la scăderea incidenţei Covid-19 sub 3 la mia de locuitori, restaurantele pot deschide spaţiile din interior la o capacitate de 30%, între 6:00 şi 22:00.

La fel, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului respectiv. La 31 martie, Bucureștiul a avut o rată de infectare cu noul coronavirus de 7,08 la mia de locuitori.