Evenimentul Zilei > Social > Gata cu aglomerația de pe șosele. Japonezii se pregătesc să lanseze mașina zburătoare
Gata cu aglomerația de pe șosele. Japonezii se pregătesc să lanseze mașina zburătoare

Gata cu aglomerația de pe șosele. Japonezii se pregătesc să lanseze mașina zburătoare

Compania Toyota și-a dublat în ultimele luni eforturile de a lansa pe piață o mașină zburătoare în 2023.

Inginerii japonezi sunt încrezători că termenul poate fi respectat, mai ales că Sky Drive Inc. a desfășurat cu mare succes o primă demonstrație publică pe 25 august. Exercițiul cu mașina zburătoare a avut loc la Toyota Test Field, unul dintre cele mai mari poligoane de testare din Japonia, unde se află și baza de dezvoltare a faimoasei companiei auto,  anunțau reprezentanții Sky Drive într-un comunicat remis presei.

Succesul acestei prime demonstrații publice cu o mașină zburătoare din istoria Japoniei a reprezentat un uriaș pas înainte,

Un mijloc de transport accesibil și convenabil pe cer

Mașina, numită SD-03, care este condusă de un pilot, a decolat și a înconjurat terenul de antrenament timp de aproximativ patru minute. „Suntem extrem de încântați că am realizat primul zbor pilotat de Japonia al unei mașini zburătoare, la numai doi ani de când am fondat SkyDrive. Scopul nostru este să producem și să comercializăm astfel de aeronave”, declara atunci CEO-ul Tomohiro Fukuzawa, adăugând: „Vrem să realizăm o societate în care mașinile zburătoare sunt un mijloc de transport accesibil și convenabil pe cer și oamenii pot experimenta un nou mod de viață sigurși confortabil.”

SD-03 este cel mai mic vehicul electric cu decolare și aterizare verticală din lume , potrivit companiei. Are opt motoare pentru a prezenta „siguranță chiar și în situații de urgență”.

„În proiectarea unui nou gen de transport neexplorat, cunoscut sub numele de mașină zburătoare, am ales cuvântul cheie„ progresiv ”pentru inspirație”, a spus directorul de design Takumi Yamamot.

„Am vrut ca acest vehicul să fie futurist, carismatic și de dorit pentru toți viitorii clienți, mai ales că încorporează pe deplin tehnologia înaltă dezvoltată de SkyDrive.”

Compania speră să facă din mașina zburătoare o parte a vieții normale și nu doar o marfă. În viitorul apropiat vor avea loc mai multe zboruri de testare în condiții diferite pentru că inginerii japonezi vor să fie siguri că tehnologia revoluționară a vehiculului respectă standardele de siguranță din industrie.

Succesul primei demonstrații înseamnă că, foarte probabil,  mașina zburătoare va fi testată în afara poligonului Toyota înainte de sfârșitul anului.

Deocamdată nu a fost anunțat niciun preț , dar foarte probabil mașina zburătoare nu va fi pentru buzunarul oamenilor de rând.

Ce salariu are un mercenar? 100 de dolari primă pentru fiecare kaffir decapitat