Club Electroputere, de la Craiova la Bucureşti

Club Electroputere, de la Craiova la Bucureşti

Înfiinţat în 2009 la Craiova de către Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu pentru a umple acele carenţe în ceea ce priveşte spaţiile dedicate artei contemporane în Romania şi, totodată, din dorinţa de a reactiva un spaţiu în care, de mai bine de 15 ani, nu se mai întâmplă nimic, Club Electroputere va deschide o filială şi la Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici.

"Propunem un fel de rezistenţă la prezent, iar puterea lui constă în nevoia noastră de a crea o alternativă la consumul de enterteinment şi noncultură", declarau cei doi membri fondatori într-un interviu acordat Evenimentului zilei.

Deschiderea filialei din Bucureşti a Clubului Electroputere  va avea loc joi, 28 iunie 2012, orele 19.00 în spaţiul din strada Biserica Enei nr. 16, eveniment în cadrul căruia va fi prezentată o lucrare video despre Club şi vor fi  lansate proiectele "Dictando" şi "Turul României în 7 zile".

"Dictando" este un proiect de educare şi informare despre artă contemporană pentru publicul larg, vizând cu precădere mediile şcolare şi universitare. Artişti români şi străini vor fi invitaţi să propună un model de copertă pentru diferitele tipuri de caiete şcolare ce corespunzând disciplinelor de studiu. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Tipografia Prodcom din Târgu Jiu şi va cuprinde tipărirea a câtorva milioane de caiete în perioadă 2012 - 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Turul României în 7 zile" este un atelier mobil de creaţie alternativă. Acest proiect are la bază un traseu itinerant cu autocarul, în România, pe o perioadă de şapte zile. În proiect vor fi invitaţi să participe 10 persoane implicate în contextul artistic contemporan şi 10 artişti care vor fi selectaţi prin concurs pe bază de portofoliu.

Proiectul are un caracter experimental, el urmăreşte să deconecteze participanţii de la ordinarul cotidian prin interacţiune şi producerea unui context relaţional, stimulat de un anumit grad de aleatoriu. Tema proiectului este implicită, ea vizează teritoriul României în aspecte foarte variate ce pot dezvolta subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectură, dezvoltare regională, peisaj, cultură populară etc.

Finalizarea proiectului constă în organizarea unei expoziţii inspirată şi documentată pe baza itinerariului parcurs şi a contextului relaţional produs de către condiţiile de desfăşurare.

Club Electroputere (CEP) a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneţia în 2011 cu proiectul documentar intitulat "Romanian Cultural Resolution" . CITIŢI ŞI: Occidentalilor le place trauma noastră