Clotilde Armand a anunțat noi modernizări. Toaletele din Sectorul 1 vor fi reparate în timp zeci de clădiri prezintă un risc seismic ridicat

Clotilde Armand a anunțat noi modernizări. Toaletele din Sectorul 1 vor fi reparate în timp zeci de clădiri prezintă un risc seismic ridicat Sursa foto: arhiva EVZ

Clotilde Armand a spus că toate toaletele publice de pe raza Sectorului 1 vor fi modernizate de administrația locală. Anunțul edilului vine în contextul în care cele mai multe clădiri cu risc seismic se află chiar în această zonă a Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a confruntat cu tot mai multe critici în ultima perioadă în legătură cu modul în care și-a desfășurat mandatul până în acest moment. Cele mai multe clădiri cu risc seismic ridicat se găsesc în sectorul 1 al Capitalei, iar edilul a anunțat că vor fi făcute modernizări. Armand a spus că toate toaletele publice de pe raza Sectorului 1 vor fi modernizate. Acestea vor fi dotate cu uşi antivandalism şi antifoc, termopane, lumini led cu senzori, baterii sanitare cu fotocelule. „Cine nu știa locul părăsit din Calea Griviței intersecție cu Strada Theodor Aman? Aici a fost un focar de infecție unde existau două toalete publice abandonate de peste 20 ani. În centrul Capitalei. Am schimbat abordarea. Modernizăm toate toaletele publice pe care le administrăm”, a scris primarul. Armand a continuat prin a spune că această toaletă deja a fost modernizată și are două intrări separate, guri de ventilație și grup sanitar separat pentru persoanele cu dizabilități. „Într-un cuvânt, tot ceea ce este necesar pentru o funcționare în condiții civilizate”, a concluzionat Clotilde Armand pe Facebook.

Zeci clădiri din Sectorul 1 prezintă un risc seismic ridicat

Proiectele privind consolidarea clădirilor din Capitală din ultimii 30 de ani au fost extrem de puține, iar un cutremur precum cel produs în Turcia, de magnitudinea de 7,8 pe scara Richter, ar duce la un adevărat dezastru. Cele mai multe clădiri care prezintă un risc seismic ridicat se află în sectorul 1 din București. Este vorba de 33 imobile care fac parte din clasa 1 de rism seismic.

Armand chiar a atras atenția că este nevoie de o lege care să susțină consolidarea clădirilor vechi, care stau să se prăbușească chiar și fără a fi zguduite de un cutremur. „Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuţii administrative! Codul administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din Bucureşti. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acţioneze”, a scris primarul într-o altă postare de pe rețeaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News