Evenimentul Zilei > Politica > Consilierii locali ai PSD din Sectorul 1, revoltați de acțiunile primăriței Clotilde Armand. „Vom opri orice ședință până când accesul presei va fi neîngrădit”
Consilierii locali ai PSD din Sectorul 1, revoltați de acțiunile primăriței Clotilde Armand. „Vom opri orice ședință până când accesul presei va fi neîngrădit”

Consilierii locali ai PSD din Sectorul 1, revoltați de acțiunile primăriței Clotilde Armand. „Vom opri orice ședință până când accesul presei va fi neîngrădit”

După ce în timpul ședinței Consiliului Local de marți, Clotilde Armand și consilierii locali USR s-au opus accesului presei în sala de ședință, consilierii locali din partea PSD iau atitudine, menționând că edilul nu face altceva decât să încalce principiile transparenței, pe care altădată le promova.

Președintele PSD al Sectorului 1 din Capitală, Petre Florin Manole, a răbufnit imediat ce Clotilde Armand a interzis accesul jurnaliștilor la ședința de consiliu local unde urma sa se discute, printre altele, problema gunoiului din sector.

Florin Manole o acuză pe Clotilde Armand că încalcă libertatea presei

„În timpul ședinței Consiliului Local de astăzi, 31.01.2023, Clotilde Armand și consilierii locali USR s-au opus accesului presei în sala de ședință. După ce ani de zile a clamat transparența, de când a ajuns primar al Sectorului 1, Clotilde Armand refuză sau îngreunează accesul jurnaliștilor atât la ședințe, cât și la informațiile de interes public”, se arată într-un comunicat transmis.

Acesta a continuat și a menționat că atitudinea adoptată de edilul Sectorului 1 a fost sancționată și de justiție, care a constatat încălcările principiilor transparenței.

Clotilde Armand nu își poate face de cap în Primăria Sectorului 1! Consilierii locali ai PSD vor opri orice ședință a Consiliului Local Sector 1 până când accesul presei va fi neîngrădit”, a completat președintele PSD al Sectorului 1, potrivit Agerpres.

USR, complicele lui Clotilde Armand

La scurt timp după, Florin Manole a revenit cu un mesaj pe rețelele sociale în care arăta că deși USR a dorit mereu transparența, nu este de fapt așa.

„Clotilde Armand, nicio ședință a Consiliului Local NU se va ține atâta timp cât împiedici presa să intre in sală. Niciuna! Au defilat cu transparența iar acum se vede adevărată față a USR: au încercat să blocheze accesul presei în sală!”.

Scandal la Primăria Sectorului 1

De asemenea, Alexandru Pânișoară, liderul PUSL Sector 1, a acuzat marți nelegalitatea convocării ședinței, ordinea de zi fiind suplimentată în ultima clipă, însă fără a motiva urgența proiectului de hotărâre, ceea ce atrage după sine nulitatea convocării. Acesta a acuzat manevre ascunse între consilierii liberali și primarul Clotilde Armand, menționând că aceasta și ministrul Sebastian Burduja acționează pentru interese comune.

PNL să fie transparent și să recunoască existența unor înțelegeri între Sebastian Burduja și Clotilde Armand. Primăria Sectorului 1 este reprezentată în instanță, în dosarul de anulare a contractului cu Romprest, de casa de avocatură care a făcut statutul și actul constitutiv al partidului fondat de Burduja, avocatul care conduce respectiva firmă fiind bun prieten cu Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian, care este și consilier onorific al premierului Ciucă”, a explicat Alexandru Pânișoară, potrivit știripesurse.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: