Un lider PSD acuză USR de conflict de interese. „Să n-aveți speranțe, la sectorul 1 ipocrizia USR e egalată doar de incompetență”

Un lider PSD acuză USR de conflict de interese. „Să n-aveți speranțe, la sectorul 1 ipocrizia USR e egalată doar de incompetență” Sursa foto: PSD / Facebook

Liderul PSD din Sectorul 1, Florin Manole, a acuzat-o pe directoarea Administrației Domeniului Public din același sector de conflict de interese. Sorina Oancea și-ar fi angajat cumnatul pe un post de șef.

Președintele PSD din sectorul 1, Florin Manole, a criticat-o pe Sorina Oancea, cea care se află la conducerea Administrației Domeniului Public (ADP). Social-democratul a spus despre Oancea că și-ar fi angajat cumnatul pe un post de șef în instituția pe care o conduce. Manole a postat pe Facebook un mesaj în acest sens. Președintele PSD din sectorul 1 și-a început postarea prin a spune că „Ipocrizia USR are multe rude”.

Dvorscheak, cumnatul Sorinei Oancea, este „șef peste parcările din sector”. Manole consideră că acest lucru este un conflict de interes. Politicianul a continuat prin a spune că dacă sunt persoane care observă că spațiile verzi nu sunt îngrijite sau dacă situația parcărilor din sector nu este în regulă, trebuie să știe că este vina „familiei USRistă”.

USR cere demisia șefului AEP pentru că și-a angajat o rudă

Florin Manole a punctat că USR a cerut la un moment dat ca șeful Autorității Electorale Permanente (AEP) să demisioneze pentru că și-a angajat o rudă în instituție. „Demisie care s-a și petrecut. Ce credeți că va face familia Oancea-Dvor? Va pleca cineva prin demisie? Îi va demite Clotilde Armand, ea însăși cu dosar ANI trimis la DNA? Va cere Moșteanu să se respecte legea și etica? Să n-aveți speranțe, la sectorul 1 ipocrizia USR e egalată doar de incompetență”, a concluzionat social-democratul pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constantin Mituleţu Buică și-a dat demisia, miercuri, 11 ianuarie, din funcția de președinte al AEP după ce a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că a angajat-o ilegal pe cumnata sa. Femeia a ocupat un post de consilier la cabinetul vicepreşedintelui instituției. Demisia a venit la doar două zile după ce Buică a declarat că el nu a greșit cu nimic. Fotul șef AEP a recunoscut că și-a angajat o rudă, dar a susținut că nu a încălcat legea. „Nu înțeleg care este latura penală în această activitate, cât timp pe latura administrativă nu este nicio problemă”.