Evenimentul Zilei > Social > Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: În câteva zile, certificatul de cazier judiciar va putea fi obținut și în format electronic
Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: În câteva zile, certificatul de cazier judiciar va putea fi obținut și în format electronic

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: În câteva zile, certificatul de cazier judiciar va putea fi obținut și în format electronic

Românii vor fi scutiți în curând de un drum la ghișeele Poliției pentru a obține certificatul de cazier judiciar. Documentul va putea fi obținut și în format electronic, prin intermediul platformei Ghișeul.ro, potrivit ministrului Sebastian Burduja.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunţat lansarea aplicaţiei pentru mobil Ghişeul.ro, menționând că sunt 1,5 milioane de români care accesează în prezent această platformă web.

Vestea bună este că certificatul de cazier judiciar va putea fi eliberat în zilele următoare, online, prin intermediul platformei web, iar după o perioadă va fi posibilă și obținerea documentului de pe aplicația mobilă.

Certificatul de cazier judiciar va putea fi obținut în format electronic

„În câteva zile vom adăuga o funcţionalitate importantă pentru Ghişeul.ro. Înseamnă eliberarea online a cazierului judiciar, o problemă de 1,5 spre 2 milioane de drumuri la secţiile locale de poliţie pentru români în fiecare an. Şi aşa cum astăzi un român poate din câteva clickuri să-şi plătească taxele şi impozitele locale, sau o amendă sau o taxă de admitere la facultate sau la o companie de utilităţi din Bucureşti sau multe alte taxe prin câteva clickuri şi, iată, şi prin aplicaţie aşa îşi vor putea scoate românii, noi toţi, cazierul judiciar”, a explicat ministrul Digitalizării.

Acesta a mai menționat că numărul de utilizatori ai platformei este în creștere, doar anul trecut adăugându-se 350.000 de noi utilizatori.

De asemenea, există peste 1.300 de instituţii conectate în platforma Ghişeul.ro și peste 400 de servicii publice. Sebastian Burduja a recunoscut însă că platforma nu a prins la fel de bine în mediul rural, acolo unde este folosită de doar aproximativ o treime din primării. În acest sens, s-au făcut eforturi pentru a crea campanii de promovare a platformei și în mediul rural, spune ministrul.

Tranzacțiile făcute prin Ghișeul.ro au comision zero

Sebastian Burduja a ținut să amintească faptul că toate tranzacțiile efectuate prin intermediul platformei au comision zero, astfel că românii nu au niciun fel de barieră în folosirea acesteia.

Doar de la 1 ianuarie anul curent au fost create peste 65.000 de conturi noi, ceea ce înseamnă aproximativ trei mii de conturi noi în fiecare zi, a mai spus ministrul, într-o conferință de presă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: