Evenimentul Zilei > Politica > Îi va susține USR pe Nicușor Dan și Clotilde Armand pentru un nou mandat? Ce a răspuns Cătălin Drulă
Îi va susține USR pe Nicușor Dan și Clotilde Armand pentru un nou mandat? Ce a răspuns Cătălin Drulă

Îi va susține USR pe Nicușor Dan și Clotilde Armand pentru un nou mandat? Ce a răspuns Cătălin Drulă

Președintele USR, Cătălin Drulă, crede că Nicușor Dan și Clotilde Armand au avut prestații bune, în funcțiile lor de primar general al Capitalei, și de primar al Sectorului 1.

Drulă nu a exlus ca cei doi edili să fie susținuți în alegerile locale, care vor avea loc în anul 2024, pentru un nou mandat de primar.

Chiar dacă Clotilde Armand este anchetată de Parchetul General, după ce Agenția Națională de Integritate a decis că este incompatibilă, Drulă s-a arătat mândru de primarii USR.

„Văd că sunt și multe lucruri care nu s-au întâmplat în București. Noi facem parte dintr-o coaliție locală la București, alături de PNL. USR nu va lăsa, în niciun caz, Bucureștiul, din nou, pe mâna Gabrielei Firea”, a spus Drulă, la un post de televiziune.

Doar că toate sondajele de opinie arată o prăbușire a USR în sondajele de opinie, de la 15.7 la sută, în 2020, la doar 8 la sută, în 2023. Asta înseamnă că partidul nu le va putea aduce celor doi edili un bazin electoral consistent, și că aceștia vor mai putea câștiga un nou mandat de primar doar dacă vor reuși să îi convingă pe bucureșteni că sunt oamenii potriviți, la locul potrivit.

Nicușor Dan are susținerea USR

Surse politice susțin că Nicușor Dan își dorește un nou mandat de primar general, dar pentru acest lucru va avea de dus o luptă cu primarul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu.

Ultimul este și președintele PNL București, și va fi împins în față de partid, la o bătaie directă, cu ceilalți contracandidați serioși, Nicușor Dan, susținut de USR și Gabriela Firea, susținută de PSD.

Numai că Ciucu, afirmă analiștii politici, a înregistrat multe puncte în minus, după ce o femeie care alerga prin Sectorul 6, a fost ucisă de câinii maidanezi. În acest scandal, Nicușor Dan a ieșit public cu o adresă trimisă lui Ciucu, în toamna anului 2022, prin care îi spunea acestuia, că angajații de la APSA, care se ocupă de gestionarea problemei câinilor vagabonzi, au fost împiedicați de polițiștii locali de la Sectorul 6, să își facă treaba.

ANI a sesizat Parchetul General

Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1 a fost acuzată de inspectorii de integritate că a semnat mai multe dispoziții prin care s-a numit în funcția de manager al unui proiect finanțat din fonduri europene.

Cei de la ANI susțin că acest lucru este ilegal și că prin acest mod, Clotilde Armand și-a produs un folost material, adică salariile încasate din poziția de manager de proiect, în valoare de 18.710 lei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: