Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanul Cămătaru, „călcat” de mascați. Percepeau taxe de protecție și de 500.000 de euro
Clanul Cămătaru, „călcat” de mascați. Percepeau taxe de protecție și de 500.000 de euro

Clanul Cămătaru, „călcat” de mascați. Percepeau taxe de protecție și de 500.000 de euro

Procurorii DIICOT alături de polițiștii bucureșteni au demarat, miercuri dimineața, percheziții de amploare în Capitală. Oamenii legii au descins la mai mulți locotenenți din Clanul Cămătarilor. Aceștia sunt acuzați de șantaj.

La această oră, în Capitală au loc 17 percheziții, vizați de acțiunea polițiștilor sunt apropiați ai liderilor Clanului Cămătarilor, Sile și Nuțu. Printre cei vizați sunt locotenenții celor doi, Box, Aticu și Șpac. Toli vor fi conduși la DIICOT pentru audieri.

Taxe de protecție și de 500.000 de euro

Persoanele vizate șantajau agenți economici și cereau sume uriașe de bani ca taxă de protecție. Acestea ajungeau chiar și la 500.000 de euro. Pe numele acestora sunt acuzații de șantaj.

„La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus in aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară și 16 mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Prahova, intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu.

În fapt, de la finele anului 2020 și până în prezent, a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe”, potrivit unui comunicat.

Din grupare fac parte și foști sportivi de performanță care s-au alăturat clanului Cămătaru. La finalul perchezițiilor, suspecții vor fi duși la audieri.

Clanul Cămătaru specializat în cămătărie, șantaj, taxă de protecție

Clanul Cămătaru, este o grupare infracțională cunoscută în toată țara, specializata pe infracțiuni de santaj, proxenetism, înselăciune, taxa de protecție si cămătărie. Aceste tipuri de infracțiuni au dat de fapt numele clanului.

Liderul grupării, care la un moment dat numără peste 200 de membri, este Ion Balint, cunoscut de toata lumea ca Nuțu Cămătaru. Mâna lui dreapta era fratele Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.