Ciulește urechea bine: acest simptom nou și înșelător poate trăda o infecție cu COVID-19! La ce trebuie să fii atent

Ciulește urechea bine: acest simptom nou și înșelător poate trăda o infecție cu COVID-19! La ce trebuie să fii atent

Versatilitatea formelor de manifestare a noului coronavirus explică și de ce este atât de perfid. Oamenii de știință atrag atenția cu privire la un nou simptom ce poate trăda infecția.

În timp ce mulți oameni care se infectează cu noul coronavirus au simptome timp de câteva zile, inclusiv tuse persistentă și febră, alții sunt afectați de simptome care durează mult mai mult timp. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „Covid lung”, transmite lancs.live, citat de Știrile Pro TV.

Oamenii de știință au dezvăluit că persoanele afectate de această afecțiune ar putea suferi de pierderea auzului, care poate dura luni întregi. Tinitus este o afecțiune care provoacă un sunet constant sau zumzet în urechi.

O echipă de cercetători a efectuat un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America. Ei au descoperit că unii care suferă de tinitus au experimentat această afecțiune numai după ce au dezvoltat simptome COVID-19.

Analiza a relevat că 40% dintre participanții la sondajul online au experimentat o înrăutățire a afecțiunii, pe fondul infecției cu coronavirus. Studiul a indicat și faptul că anumiți factori, precum frica de infectare, problemele financiare, singurătatea, dar și alții agravează această afecțiune.

„Lipsa tratamentului în stadiile incipiente duce adesea la cazuri mult mai grave, iar tinitusul sever poate avea un impact uriaș asupra sănătății mintale. Având în vedere acest lucru, sistemul de sănătate trebuie să se asigure că oricine dezvoltă tinitus poate accesa asistența medicală profesională de care are nevoie cât mai repede posibil”, a declarat un cercetător.

Delirul, alt semnal de alarmă

Delirul însoțit de febră ar putea fi un simptom precoce al Covid-19, potrivit specialiștilor care au realizat un alt studiu recent. Studiul evidențiază faptul că, în afară de cunoscutele simptome precum febra și pierderea gustului sau a mirosului, unii pacienți suferă de delir, potrivit news-medical.net.

Ca atare, manifestarea acestei stări de confuzie, atunci când este însoțită de febră mare, ar trebui considerată un semn precoce al bolii, în special în cazul pacienților vârstnici.

„Delirul este o stare de confuzie în care persoana se simte lipsită de contact cu realitatea, de parcă ar visa”, a explicat cu precizie un cercetător cum putem recunoaște acest semn al infecției.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News