Cum păstrăm citricele pentru a nu-şi pierde valoarea nutrițională. Greșeala pe care multă lume o face

Cum păstrăm citricele pentru a nu-şi pierde valoarea nutrițională. Greșeala pe care multă lume o face Citrice. Sursa foto: Pixabay.com

Citricele trebuie păstrate în anumite condiţii pentru a nu-şi pierde valoarea nutrițională. Este știut faptul că citricele sunt pline de vitamine și minerale, fiind baza unei diete sănătoase. Dar mulţi dintre noi nu ştim cum trebuie păstrate.

Citricele trebuie păstrate în anumite condiţii. Depozitarea corectă a citricelor poate ajuta la creșterea termenului de valabilitate al acestora. Portocalele depozitate corect, de exemplu, pot rezista până la două săptămâni la temperatura camerei.

Dacă nu depozitați citricele în mod corespunzător, nu veți beneficia de nutrienții pe care îi oferă. Există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura că profitați la maximum de fructele citrice.

Cum păstrăm citricele pentru o perioadă mai îndelungată

Citricele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum vitamina C, acid folic și potasiu. Depozitându-le corect, le puteți menține valoarea nutritivă pentru perioade îndelungate pentru a beneficia de beneficiile pentru sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă vă depozitați fructele într-un loc prea cald sau prea rece, acestea vor începe să-și piardă rapid din prospețime și valoarea nutritivă. Citricele trebuie păstrate departe de surse de lumină directă, cum ar fi ferestrele sau lămpile.

Portocale, Fructe Citrice, Fructe

Citricele trebuie păstrate în anumite condiţii. Sursa foto: Pixabay.com.

Expunerea prea multă la lumina directă a soarelui face ca fructele să se coacă prea repede, reducându-și durata de valabilitate și valoarea nutritivă. În plus, prea multă lumină poate face ca fructele să dezvolte o aromă amară.

Citricele trebuie păstrate în condiții de umiditate relativ scăzută pentru a evita formarea condensului pe coaja fructului. Poate duce la putrezirea sau la creșterea mucegaiului.

Mandarine, Portocale, Fructe, Alimente

Citricele. Sursa foto: Pixabay

Cum se păstrează anumite citrice

Portocalele trebuie păstrate la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui și de alte surse de căldură. Asigurați o circulație adecvată a aerului în jurul portocalelor și evitați stivuirea mai multor portocale una pe alta, deoarece acest lucru poate provoca condens, ceea ce poate accelera deteriorarea fructelor.

Spre deosebire de portocale, lămâile pot tolera temperaturi mai scăzute, astfel încât pot fi păstrate la frigider în siguranță timp de câteva săptămâni, fără a-și pierde prospețimea sau valoarea nutritivă.

Grapefruit, Portocale

Citricele, mod de păstrare. Sursa foto: Pixabay

Limele sunt mai delicate decât alte citrice

Limele sunt o alegere excelentă în toate dietele şi pot fi consumate ca atare, pe post de fructe. Limele sunt mai delicate decât alte citrice, așa că trebuie manipulate cu grijă atunci când le păstrați și nu trebuie lăsate niciodată la temperatura camerei pentru perioade lungi de timp, datorită sensibilității lor la expunerea la căldură și lumină.

Var, Fruct Citric, Furios, Verde

Lime. Sursa foto: Pixabay

Depozitarea lor necorespunzătoare poate reduce semnificativ durata de valabilitate și valoarea nutritivă. Încercați să vă păstrați limele la frigider, deoarece acest lucru vă va ajuta să păstrați calitatea și aroma lor timp de până la două săptămâni.

Fructul de lime stimulează sistemul imunitar, susţine tranzitul intestinal, curăţă ficatul şi face pielea să strălucească. Fructul are proprietăţi antivirale şi antiseptice şi stimulează funcţia hepatică şi reduce problemele gastrointestinale.