Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea a făcut marele anunţ. Circul Globus va fi condus de un actor şi o cântăreaţă
Gabriela Firea a făcut marele anunţ. Circul Globus va fi condus de un actor şi o cântăreaţă

Gabriela Firea a făcut marele anunţ. Circul Globus va fi condus de un actor şi o cântăreaţă

Prin Dispozitia Primarului General, Gabriela Firea, Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din București, iar Sanda Ladoşi va ocupa poziția de director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic. Noua echipă managerială are ca misiune relansarea spectacolelor de circ, în noua „eră” în care nu mai sunt permise numerele de dresură de animale.
Gabriela Firea, Primar General al Capitalei: „Sunt convinsă că experiența artistică și managerială a domnului Stanoevici, precum și perioada destul de lungă în care a fost în contact permanent cu lumea artistică occidentală, îl recomandă cu prisosință pentru această poziție. De asemenea, cariera din showbiz a Sandei Ladoși îi va facilita interacțiunea cu această lume atât de specială care este lumea circului. Le doresc amândurora mult succes și sper să ducă la bun sfârșit proiectul acesta atât de ambițios în care s-au angajat. Îi asigur, de asemenea, de întreg sprijinul meu pe toți angajații circului!“. Noua echipă de conducere a Circului Globus are planuri mari şi idei inovatoare pentru perioada care va urma.
 
Bogdan Stanoevici, director general interimar Circul Globus:
 
„Sub cupola Circului imi doresc sa rasune rasetele copiilor, pentru ca binele copiilor este principala noastra preocupare. Sub cupola Circului imi doresc sa putem creea o alta lume, mai buna si mai frumoasa, in care mici si mari isi doresc sa se regaseasca pentru cateva clipe de visare, pentru cateva clipe intr-o alta lume, pentru cateva clipe in Lumea Magica a Circului…Am avut sansa sa joc alaturi de multi artisti ai Circului Globus si am fost la fiecare spectacol fascinat de inaltul profesionalism si pasiunea cu care Artistii Circului isi faceau meseria. O meserie grea si rara. Am avut atunci placerea sa cunosc, din interior, marea familie a artistilor Circului Globus.
Acum, am onoarea, bucuria si dorinta de a crea o mare familie artistica, formata din Artistii Circului, Actori, Dansatori si Cantareti, pentru ca in Arena sa putem arata tuturor, prin spectacolele pe care le vom face, o alta imagine a Romaniei Frumoase”.
 
Sanda Ladoşi, director adjunct Circul Globus:
 
„Este o provocare pe care o aşteptam. După 30 de ani în care scena a fost casa mea, a venit momentul să împărtăşesc toată experienţa acumulată cu un colectiv nou, cu o echipă de profesionişti. Circul înseamnă pasiune. Pasiune pentru perfecţiune, pasiune pentru a fi mai bun, mai creativ, de la un spectacol la altul. Pasiunea pentru artă, pentru spectacol, va fi cea care ne va conduce în regândirea conceptului actual de circ. Vom porni de la zero, dar, alături de artiştii desăvârşiţi de la circul Globus, vom arăta în curând un spectacol nou, care îi va ţine cu sufletul la gură pe spectatori din primul, până în ultimul moment. Sunt o veche admiratoare si prietenă a Circului Globus, şi am certitudinea că, prin dăruire şi respect reciproc, echipa va atinge multe obiective ambiţioase. Este promisiunea pe care o facem publicului”.
 
Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat in Ministerul Culturii în perioada ianuarie – decembrie 2015. Înainte de a ocupa această funcţie, Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni in Guvernul Victor Ponta. Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Sania albastră", de Ioan Cărmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, şi "Cel ales", de Cristian Comeagă. Cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989, acesta a părăsit România, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a continuat cariera actoricească. Stanoevici a revenit în România în anul 2011.
 
Sanda Ladoşi este o îndrăgită cantautoare, cu un bogat palmares, materializat în 5 albume:
– Când vine seara (1993)
– Între noi mai e un pas (1994)
– Nu mă iubi (1997)
– Mi-e dor (1999)
– Khalini (2006)
 
și nenumărate premii de interpretare și creație, dintre care amintim:
 
–  1988 premiul I la secțiunea interpretare festivalului Mamaia
–  1994 locul II la festivalul Mamaia împreună cu Ștefan Iordache
–  1995 locul III la secțiunea de creație a Festivalului Mamaia, cu piesa Eu vreau să-ți spun că te ador
–  1999 premiul III la festivalul Mamaia, secțiunea compoziție
–  2004 câștigă selecția națională pentru concursul Eurovision – piesa I Admit