Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, spun nutriționiștii

Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, spun nutriționiștiiCiorbă de puiu: Sursa foto: Dreamstime.com

Alimentația este foarte importantă pentru a ne menține organismul sănătos. Pentru ca preparatele noastre să fie curate, trebuie să avem grijă la ingredientele pe care le folosim și la modul în care le gătim. Ciorba este un preparat care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Are multe beneficii și este bogată în legume.

Ciorba este un preparat extrem de popular în mai multe culturi. Ea este hrănitoare, bogată în legume și avem la dispoziție o gamă variată de rețete. Având un conținut mare de legume, are multe beneficii pentru sănătate și ajută la hidratare. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă la modul în care o gătim și cum alegem ingredientele.

Include ciorba în meniul zilnic. Furnizează nutrienți și ajută la hidratare

Ingredientele pe care le folosim adesea pentru ciorbă sunt legumele, carnea sau peștele. Toate conțin o gamă largă de vitamine și minerale. Nelipsite din ciorbă sunt roșiile și morcovii, oferind antioxidanți, vitamina A și vitamina C. Când alegem să preparăm acest fel de mâncare cu carne sau cu pește primim și porțiile de proteine și fier necesare organismului.

Conținutul mare de apă din ciorbă ne ajută să ne hidratăm corpul. Consumul ei regulat este benefic atât în zilele caniculare, cât și în sezonul rece, când nu simțim nevoia să consumăm lichide. Chiar dacă ciorba este nelipsită din meniul zilnic, asigură-te că bei și suficientă apă pentru a menține hidratarea optimă.

Un alt beneficiu este ajutorul pentru digestie. Amestecul de ingrediente și carne ajută la stimularea producției de acid gastric și enzime digestive. Acestea ajută la procesul de digestie al mâncării ulterioare.

Este recomandată persoanelor care sunt la dietă

Ciorbă de legume

Ciorba te ajută să slăbești. Sursa foto: 19738956 © Ildipapp | Dreamstime.com

Ciorba clasică este un aliat în lupta cu kilogramele în plus. Medicii nutriționiști ne recomandă să o includem în meniul zilnic, nu doar datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate.

Acest preparat este unul consistent, suficient pentru masa de prânz. Persoanele care se luptă cu kilogramele în plus ar trebui să renunțe la smântână, dar să nu le lipsească ardeii iuți.

Medicii nutriționiști spun că atunci când adaugi în ciorbă tăieței sau urez, nu este indicat să o servești cu pâini. Pentru o dietă cât mai echilibrată, poți face tăieței în casă, din făină integrală. Orezul clasic poate fi înlocuit cu boabe de orz atunci când lupți cu kilogramele în plus, potrivit slabsaugras.ro.

Cum gătim ciorba pentru a fi sănătoasă

Ciorba nu doar că te ajută la slăbit, ci îți poate oferi și o doză de energie dacă în interiorul ei pui câțiva cartofi. Are multe beneficii însă trebuie luate în calcul mai multe aspecte atunci când alegi să o incluzi în meniul zilnic.

Variați sortimentele pentru a avea o gamă cât mai completă de nutrienți. Ingredientele diferite, în funcție de ciorba gătită, pot oferi beneficii nutriționale variate. Unele sortimente pot fi mai grase, așa că trebuie să aveți grijă la porții, pentru a evita aportul excesiv de calorii sau de sare.

Pentru mese cât mai sănătoase alege carnea slabă și legumele proaspete. Evitați ingredientele procesare, cum ar fi untul, uleiul sau smântâna. În unele zone ale țării se face prăjeală cu ceapă și bulion, care este de evitat. Încearcă să faci un preparat cât mai curat, optând doar pentru fierberea legumelor, pentru a avea o masă sănătoasă și plină de nutrienți.

Ne puteți urmări și pe Google News